Modificarea legii audiovizualului, amanata pentru luni de deputatii Comisiei de cultura

Data publicarii: 17-04-2013 | Media

Deputatii Comisiei de cultura au amanat marti, pentru 22 aprilie, dezbaterea OUG 25/2013, referitoare la modificarea Legii audiovizualului, pentru a permite a permite deputatilor formularea de amendamente.

Propunerea de amanare a apartinut deputatului UDMR Marton Arpad, acesta atragand atentia insa ca, in conditiile unei "minivacante de Paste", alta amanare nu este posibila din cauza termenului limita pana la care Camera Deputatilor se poate exprima asupra acestui proiect de lege, termenul de adoptare tacita fiind 11 mai. 

Madalin Voicu (PSD) a apreciat ca "televiziunea in Romania este de proasta calitate", motiv pentru care decizia care va fi luata trebuie sa sustina "calitatea". 

"Romania nu este un talcioc. Ne intereseaza cum isi gestioneaza fiecare televiziune, fie ca e privata, fie ca e de stat, felul in care intelege sa promoveze calitatea. Televiziunea este in Romania de proasta calitate, toate televiziunile, automat si publicitatea, este cam de aceeasi calitate. Rar am vazut reclame sau publicitate care sunt facute la un nivel la care as zice eu ar trebui sa avem ca standard preocupare acest domeniu', a afirmat Madalin Voicu. 

"Noua reglementare are ca scop consolidarea posibilitatilor de finantare prin publicitate a televiziunilor, pentru ca acestea sa se adapteze in conditii de transparenta a mediului concurential in care isi desfasoara activitatea, in concordanta cu bugetele disponibile pe piata de publicitate", se arata in expunerea de motive a OUG 25/2013 pentru modificarea Legii audiovizualului pentru care Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor este sesizata pentru raport.

Sursa: AGERPRES