Cele mai aberante taxe din Romania

Data publicarii: 29-04-2013 | Diverse

Romania este patria taxelor si a impozitelor. Platim pentru orice, chiar si pentru apa de ploaie. Cu toate acestea, inca visam la drumuri bune, sistemul sanitar abia respira, companiile de stat merg pe pierdere si produc doar someri.

Taxe pe sant, pe liniste, pe copaci sau pe orarul magazinelor sunt doar cateva dintre darile instituite de primariile din tara. De fiecare data, explicatia este aceeasi: in acest fel se aduc mai multi bani la buget, informeaza digi24.ro

In Plopeni, judetul Prahova, firmele platesc o taxa de 200 de lei pentru stabilirea orarului in care isi desfasoara activitatea. Daca isi prelungesc programul, firmele trebuie sa achite in plus 100 de lei.

In Bacau exista si o taxa pe sant, platita de firmele de constructii. Potrivit Consiliului Local Bacau, toti constructorii care realizeaza lucrari de sapare a santurilor trebuie sa plateasca o taxa de pana la 2 lei pe metru pe zi.

In Constanta este perceputa o taxa de liniste care poate sa ajunga pana la 2.000 de lei, in functie de suprafata pe care o ocupa compania. Banii sunt folositi pentru plata gardienilor.

In mediul rural, din 2006, se aplica o lege potrivit careia fiecare proprietar de cal trebuie sa plateasca 5 lei pentru fiecare cap de animal pe care il detine. Banii ajung la Autoritatea Hipica Nationala. La Galati, casatoria inainte de ora 19 se taxeaza cu 72 de lei, iar dupa aceasta ora, taxa creste pana la 100 de lei. Aceeasi taxa se percepe si la Sibiu.

Ȋn Iasi, la casatorie trebuie facuta dovada plantarii unui pom sau trebuie platita "taxa de pom”. Acelasi lucru trebuie sa ȋl faci si daca doresti sa ȋti ȋnmatriculezi masina.

Integral in Capital.ro