Omniasig si Asirom nu fuzioneaza. Ce spun oficialii celor doua companii

Data publicarii: 18-06-2013 | Finante-Banci

Omniasig si Asirom sunt doua marci foarte valoroase, la care  Vienna Insurance Group, compania mama, nu poate renunta, spun la unison reprezentanti ai celor doua companii romanesti. Acesta ar fi unul din motivele pentru care fuziunea dintre acestea ar fi doar ipotetica.

Mai toate companiile de asigurari au pierderi pe primele luni ale acestui an, potrivit declaratiilor Marianei Diaconescu, presedinte Asirom si ale unui oficial apropiat companiei Omniasig, dar situatia financiara mai dificila nu va duce la fuziunea celor doua companii, subiect lansat pe piata de mai multa vreme.

Vestea ca, in scopul diminuarii costurilor, Asirom "trece printr-o noua etapa de restructurare", care nu exclude posibilitatea reducerilor de personal, a reactivat subiectul fuziunii ipotetice dintre cea mai veche companie romaneasca de asigurari si una dintre cele mai importante create in Romania dupa 1990.

Restructurarea, inclusiv reducerea de personal fac, de obicei, parte din pregatirea companiilor pentru fuziune.

Totusi, "nici vorba de fuziune. Etapa de restructurare, pe care o parcurgem acum, nu are nici o legatura cu asa ceva", a declarat Mariana Diaconescu, pentru ECONOMICA.NET.

"Din Vienna Insurance Group (VIG) fac parte aceste doua companii, care sunt doua branduri foarte valoroase, puternice, de cate 15 milioane de euro fiecare si care aduc multi clienti. Grupul a cumparat  companiile respective inclusiv pentru brand. De ce ar renunta grupul respectiv la unul dintre branduri? De ce ar pierde piata si bani astfel?",  s-a intrebat retoric oficialul apropiat Omniasig, care a preferat anonimatul , pentru ca a emis "doar o parere personala".

Integral in Economica.net


O estimare neoficiala din domeniu coteaza valoarea brandurilor Asirom si Omniasig la cate 15 milioane de euro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: