Violentele continua in Egipt: Cel putin un mort si 24 de raniti in explozia produsa la un sediu al fortelor de securitate

Data publicarii: 24-07-2013 | International

Cel putin o persoana si-a pierdut viata si alte 24 au fost ranite intr-o explozie produsa in noaptea de marti spre miercuri in fata sediului fortelor de securitate din orasul Mansoura din Delta Nilului (departamentul Daqahliya), relateaza Xinhua, citand o sursa de securitate.

Dupa cum a informat AP, o bomba artizanala a fost aruncata de persoane necunoscute asupra sediului fortelor de securitate din acest oras, in contextul violentelor care au cuprins mai multe localitati egiptene in urma inlaturarii de la putere a presedintelui islamist Mohamed Morsi de catre armata. 

'Persoana ucisa este un recrut in politie, in timp ce 22 de reprezentanti ai fortelor de securitate si doi civili au fost raniti', a specificat generalul de brigada Saeed Emara, seful Departamentului de urmarire penala din Daqahliya. 

Tragedia survine la cateva zile dupa ce patru simpatizante ale presedintelui Mohamed Morsi au fost impuscate in timpul unei manifestatii la Mansour, in care s-a cerut reinstalarea in functie a presedintelui indepartat de la putere. 

Pentru a evita acuzatiile de escaladare a tensiunilor, Partidul Libertate si Justitie (FJP), aripa politica a miscarii Fratii Musulmani, din randurile careia provine si Mohamad Morsi, a condamnat atacul cu bomba impotriva sediului fortelor de securitate in Daqahliya. 

'In numele FJP, condamn explozia de la departamentul de securitate Daqahliya si toate formele de violenta', a mentionat Essam al-Erian, vicepresedintele formatiunii intr-o declaratie pe pagina sa oficiala de pe Facebook imediat dupa explozie.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: