Templeton propune scaderea capitalului Fondul Proprietatea si transferul banilor catre actionari

Data publicarii: 30-09-2013 | Bursa

Compania Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), propune actionarilor Fondului reducerea capitalului social cu 676,9 milioane lei, la 12,861 miliarde lei, si distribuirea banilor actionarilor.

Propunerea va fi discutata de actionarii Fondului Proprietatea intr-o AGA programata pentru 22 noiembrie, potrivit unui convocator transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de Franklin Templeton in numele Fondului Proprietatea.

"Reducerea este justificata de optimizarea capitalului social al Fondului Proprietatea, ce implica restituirea catre actionari a unei cote-parti din aporturi, proportional cu participarea la capitalul social varsat al Fondului Proprietatea", se arata in convocatorul AGA.

Scaderea capitalului social cu 676,9 milioane lei se va realiza prin reducerea valorii nominale a actiunilor de la 1 leu la 0,95 lei, astfel ca fiecare actionar va incasa cate 0,05 lei/actiune.

Fondul Proprietatea are in prezent un capital social de 13,778 miliarde lei, care av fi insa diminuat cu 240,3 milioane lei, la 13,538 miliarde lei prin anularea actiunilor rascumparate in 2011. Astfel, suma de 676,9 milioane lei va fi scazuta din capitalul social care va rezulta dupa anularea actiunilor rascumparate in 2011.

In AGA programata pentru 22 noiembrie actionarii vor analiza si propunerea Franklin Templeton pentru aprobarea unui nou program de rascumparare de actiuni.

Administratorul Fondului propune rascumpararea unui pachet de 252,8 milioane de titluri reprezentand 1,87% din actualul capital social (de 13,778 milioane lei) sau 10% din "valoarea capitalului social subscris la data relevanta, aplicandu-se valoarea cea mai mica dintre acestea doua, incepand de la data la care programul de rascumparare aprobat prin hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor nr. 4/25 aprilie 2012 este finalizat (sau revocat de catre actionari)".

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: