Fitch a retrogradat Credit Europe Bank la BB minus

Data publicarii: 09-12-2013 | Finante-Banci

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a coborat, vineri, cu o treapta ratingul pe termen lung atribuit grupului bancar olandez Credit Europe Bank NV la 'BB minus' de la 'BB', in timp ce ratingul de viabilitate a bancii a fost coborat si el la 'bb minus' de la 'bb', informeaza un comunicat de presa al agentiei.

Decizia Fitch vine dupa ce la finele lunii trecute Standard & Poor's Ratings Services a coborat cu o treapta ratingul de tara al Olandei la 'AA plus' de la 'AAA'.

'Retrogradarea ratingului pe termen lung si a ratingului de viabilitate reflecta capitalizarea redusa a bancii, unele slabiciuni in calitatea activelor si alinierea crescuta a profitului consolidat al grupului cu cel al subsidiarei din Rusia', se arata intr-un comunicat al Fitch Ratings.

Potrivit agentiei de evaluare, creditele neperformante ale Credit Europe Bank se situau la 4,95% din totalul creditelor la jumatate acestui an, in schimb erau sensibil mai mari in cazul subsidiarei din Romania, 15,2%. In plus, calitatea activelor Credit Europe Bank NV ramane potential vulnerabila ca urmare a concentrarii semnificative a debitorilor, expunerea mare pe industriile ciclice (precum shipping si imobiliar), concentrarea pe pietele emergente. 'Totusi, aceste riscuri sunt contracarate de performantele bancii de a gestiona aceste riscuri si nivelul moderat al provizioanelor (in afara Romaniei)', precizeaza Fitch.

Integral in Economica.net