UE aloca Romaniei 45,7 milioane de euro pentru proiectul RO-NET
Data publicarii: 26-10-2016 | EconomieComisia Europeana a decis miercuri sa aloce 45,7 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDER) pentru proiectul RO-NET, inceput in perioada 2007-2013, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Un număr de 783 de localități din mediul rural ar urma să aibă internet în bandă largă (broadband), ca urmare a RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicații din România.
"Acest proiect arată în mod concret modul în care Fondurile Structurale și de Investiții Europene contribuie la dezvoltarea pieței unice digitale. Odată cu introducerea internetului în bandă largă în zonele rurale vin și oportunități economice și o mai bună calitate a vieții pentru locuitori", a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.
Grație RO-NET, aproximativ 400.000 de persoane, precum și 8.500 de firme și 2.800 de instituții publice vor avea acces la internet în bandă largă. Cei doi operatori desemnați să implementeze proiectul, în urma licitației organizate de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, sunt Telekom Communications și Telekom Mobile.
Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Delia Popescu, a declarat recent, într-un interviu acordat AGERPRES, că procedura de fazare a proiectului Ro-Net, prin care 783 de localități dezavantajate ar trebui să beneficieze de rețele de Internet în bandă largă, nu s-a încheiat și, cel mai probabil, obiectivul de finalizare a acestuia până la sfârșitul anului nu va putea fi atins.
RO-NET este un proiect major finanțat prin fonduri structurale europene. La finalul lunii mai a acestui an, Comisia Europeană a decis modificarea acestui proiect și împărțirea sa în două etape. Valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă co-finanțarea prin Fondul european de dezvoltare regională. Bugetul proiectului pentru cea de-a doua etapă este de 53 milioane de euro.
Potrivit MCSI, 'RO-NET va acoperi 783 din cele 2.268 de localități identificate ca 'zone albe' iar acest lucru va contribui la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane și zonele rurale aducând internetul în bandă largă mai aproape de 130.000 de gospodării cu 400.000 de locuitori, 8.500 de întreprinderi și 2.800 de instituții publice'.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri