Raiffeisen Bank si-a lasat ''rand'' la coada pentru CEC
Data publicarii: 13-12-2006
Negocierile dintre Comisia de privatizare a CEC si perdantul din vara, Raiffeisen Bank, pot fi oricand reluate datorita unei "portite" lasate deschise chiar de statul roman. Desi anuntata ca fiind iesita din cursa pentru achizitionarea a 70% din actiunile CEC, banca austriaca are, in mod surprinzator, in momentul de fata, sansa de a reintra in procesul de negociere. Cum? In cazul in care statul nu e multumit de niciuna dintre ofertele celor doua banci ramase oficial in cursa, National Bank of Greece si OTP Bank, Comisia de Privatizare poate reactiva discutiile cu banca austriaca.
Dupa aproape cinci luni de la anuntarea finalistilor, Raiffeisen inca mai are si in acest moment retinuta in conturile statului roman scrisoarea de garantie, document ce reprezinta conditia minima obligatorie in privinta valabilitatii ofertei de preluare a CEC. "Cand Comisia de Privatizare a stabilit finalistii, Raiffeisen a intrat practic in stand by, ceea ce inseamna ca nu am fost niciodata declarati ca fiind iesiti in totalitate din cursa preluarii CEC.
Statul a lasat, practic, o "portita" prin care sa se poata intoarce la oferta Raiffeisen. si asta pentru ca, in momentul de fata, banca noastra respecta conditia contractului final prin care suntem obligati sa ne mentinem scrisoarea de garantie la Trezoreria statului", a declarat, pentru Adevarul, Andrei Stamatian, director Organization & Process Management Area la Raiffeisen Bank.
Valabilitatea scrisorii de garantie, prelungita
Contactat telefonic, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, in acelasi timp si seful Comisiei de Privatizare a CEC, a declarat ca scrisorile de garantie depuse de angajanti pentru CEC au un termen de valabilitate. "Scrisorile de garantie sunt valabile doar pana la expirarea acestui termen", precizeaza ministrul de finante. Cu alte cuvinte, seful Comisiei de Privatizare a CEC spune ca, odata ce termenul scrisorii de garantie a Raiffeisen expira, in mod automat banca austriaca isi pierde si statutul de candidat neoficial. Interesant este ca una dintre conditiile impuse de Comisia condusa de Sebastian Vladescu se refera chiar la reinnoirea termenelor scrisorilor de garantie, in situatia amanarii procesului de privatizare.
Citeste tot articolul in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri