Dieselgate: Germania va infiinta un institut care va testa emisiile autovehiculelor
Data publicarii: 28-06-2017 | EconomieMinisterul Transporturilor de la Berlin a anuntat marti ca analizeaza infiintarea unui institut care sa testeze emisiile autovehiculelor, in scopul restabilirii increderii consumatorilor dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de autovehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Reuters.
Ministerul va înființa un nou institut de testare care va implica industria auto, ministerele, organizațiile de protecție a consumatorilor și grupurile de protecție a mediului. În institut vor fi testate anual aproximativ 70 de modele, în condiții normale de trafic și mai puțin în condiții de laborator, iar rezultatele privind consumul de combustibil și nivelul emisiilor vor fi făcute publice, pentru a permite cumpărătorilor să facă comparații între producătorii auto.
Totuși, Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA), care își prezintă rapoartele Ministerului de Transport și supervizează în prezent testarea vehiculelor, va acorda în continuare licențele pentru noile modele.
Din septembrie 2015, când a izbucnit Dieselgate, Guvernul german a fost sub presiune pentru că nu ar fi făcut suficient pentru testarea autovehiculelor și ar fi prea apropiat de puternica industrie auto a țării.
Luna aceasta, Comisia Europeană și Volkswagen au ajuns la un acord prin care proprietarii de autovehicule diesel VW obțin o garanție extinsă pe doi ani, dar fără compensații financiare.
După luni de negocieri dure, CE nu a reușit să obțină despăgubiri de la Volkswagen pentru clienții europeni afectați de scandalul emisiilor poluante (Dieselgate). În schimb, Executivul comunitar și grupul german au ajuns la un acord în urma căruia proprietarii de autovehicule diesel VW vor primi o garanție extinsă pe doi ani asupra componentelor reparate pentru ca motoarele diesel EA189 să îndeplinească standardele privind emisiile.
Volkswagen a respins solicitările privind acordarea de despăgubiri clienților europeni, în timp ce majoritatea deținătorilor de autovehicule diesel marca VW din SUA vor primi despăgubiri cuprinse între 5.000 și 10.000 de dolari, în funcție de valoarea autovehiculelor înaintea scandalului Dieselgate.
Până acum, scandalul emisiilor a costat VW aproximativ 22,6 miliarde de euro (25,5 miliarde de dolari), în special plata amenzilor și înțelegerilor din SUA.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri