Comisia Europeana impune taxe la importurile de otel din China
Data publicarii: 11-08-2017 | EconomieComisia Europeana (CE) a introdus taxe antidumping de pana la 28,5% pentru anumite tipuri de otel rezistente la coroziune din China, dupa ce in urma investigatiei lansate in urma cu opt luni s-a descoperit ca produsele beneficiau de subventii ilegale din partea autoritatilor de la Beijing, transmite Reuters.
Decizia CE vine în urma unei plângeri de la Asociația europeană a producătorilor de oțel, Eurofer, printre ai cărei membri se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp și Tata Steel Europe.
Importurile de oțel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta și reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiții Jefferies.
"Cum Voestalpine, Thyssenkrupp și ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oțelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunțul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piața internă și a marjei de profit", apreciază analiștii de la Jefferies.
Comisia Europeană consideră că taxele antidumping sunt necesare pentru a ajuta producătorii din cel puțin 15 state membre.
Taxele antidumping, care variază de la 17,2% până la 28,5%, vor afecta Hesteel Group, Shougang Group, Shagang Group și alte câteva companii.
În iunie, Comisia Europeană a introdus taxe antidumping de până la 35,9% pentru oțelul laminat la cald din China.
Executivul comunitar a efectuat o investigație în numele celor 28 de state membre și a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferențiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale și dreptul de a folosi terenurile industriale.
În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri