Recuperatorii au scos peste 20 milioane euro de la rau-platnici

Data publicarii: 10-01-2007
"Cel mai dificil caz cu care ne-am confruntat a fost cel al unei datorii de peste 400.000 de euro si a implicat o companie a unui cunoscut om politic. A fost dificil, pentru ca prima reactie a acestui om politic - membru al Parlamentului Romaniei - a fost aceea de a considera ca este persecutat politic, ca si cum plata datoriilor ar fi o forma de persecutie. Intrucat noi urma sa sesizam organele abilitate care sa efectueze controale amanuntite la compania sa, cu riscul ca organele de control fiscal sa gaseasca in evidentele sale contabile alte nereguli, respectivul om politic a preferat sa ajunga la o intelegere cu noi in privinta platii debitului", spune Ina Moldoveanu, directorul de vanzari si comunicare al companiei de recuperare de debite Urban & Asociatii.

"Imaginea proasta a justitiei influenteaza, din pacate, negativ un debitor sa isi achite debitele, deoarece stie ca un eventual proces ori executarea silita vor dura suficient de mult ca sa nu se grabeasca cu achitarea datoriilor", e de parere Ina Moldoveanu, directorul de vanzari si comunicare al companiei de recuperare de debite Urban & Asociatii. Moldoveanu mai spune ca, in acest an, va fi din ce in ce mai usor sa colectezi debite de valori mici de la persoane fizice, dar din ce in ce mai greu sa colectezi debite mari, pentru ca datornicii cu sume mari prefera sa se judece cu anii, numai sa nu plateasca.

"Noi mizam insa si pe faptul ca, pe masura ce trec anii, romanii se vor maturiza din punct de vedere social si economic, asa incat disciplinarea financiara va fi tot mai ridicata, lucru care ne va usura si noua activitatea", crede Ina Moldoveanu. De altfel, numai anul trecut, compania Urban & Asociatii a colectat peste 20 de milioane euro, gestionand peste 30.000 de cazuri de datornici. In toate cazurile de recuperare, exista o procedura standard care se urmeaza.

"De la telefoane date acasa la cei care datoreaza banii, apoi telefoane date la serviciu, unde se sta de vorba cu sefii restantierilor, sau chiar la vizite facute administratorului blocului unde locuieste, nici o astfel de metoda nu e ocolita", ne-a mai spus Moldoveanu. Ea a mai afirmat ca deocamdata nu au existat cazuri de agresiune fizica din partea datornicilor. "La inceput ne era frica, recunosc. Dar nu ne-am confruntat niciodata cu situatii violente sau care ar fi putut genera in violente", a conchis sefa de vanzari a Urban.

Citeste tot articolul in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: