Finantari de 1.000 de dolari pentru elevii care dezvolta proiecte comunitare
Data publicarii: 10-01-2007
"Incercam sa ii invatam pe copii, ca pe langa nevoile individuale sunt si nevoile comunitare", a spus directorul general al P & G Marketing Romania, Jose Medran. "Dorim ca acestia sa joace un rol activ in comunitate, sa identifice probleme si solutii. Incercam sa stimulam initiativele in domeniul comunitar", a adaugat Medran.
"Invata sa schimbi lumea este un program complementar orelor de Educatie Civica, el ofera orientare practica", a spus Diana Klusch.
Programul se desfasoara in trei etape. Pe parcursul primelor doua etape, desfasurate in perioada noiembrie 2006- ianuarie 2007, profesorii si elevii au participat la seminarii sustinute de angajatii companiei. Seminariile s-au concetrat pe problematica managementului proiectelor (elaborarea si gestionarea proiectului, elaborarea bugetului). In cea de-a treia etapa, elevii, asistati de profesori, identifica o problema sociala si elaboreaza proiectele. Proiectele pot fi depuse pana in data de 19 februarie si vor fi dezvoltate pe parcursul lunilor martie- aprilie.
Programul dezvoltat de compania Procter & Gamble " incearca sa dezvolte spiritul civic al copiilor, prin stimularea implicarii in solutionarea problemelor care apar la nivelul comunitatii si invata scolile sa elaboreze proiecte si atraga, astfel fonduri", a precizat Diana Klusch.
Proiectul "Invata sa schimbi lumea" a fost lansat in anul 2002 si se afla la cea de-a cincea editie. Pentru editia 2006-2007, compania a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Potrivit inspectorului general al MEdC, Eugen Stoica, parteneriatul dintre minister si companie nu are implicatii financiare. MEdC va participa la redactarea programului proiectului si va aviza materialele. De asemenea, ministerul va stabili, alaturi de companie, proiectele castigatoare, care vor obtine finantare.
"Ministerul Educatiei si Cercetarii va incerca formarea unui curs optional de managementul proiectului", a spus Eugen Stoica.
Potrivit inspectorului Eugen Stoica, promovarea proiectelor civice la nivel gimnazial este benefica, iar dezvoltarea capacitatii de elaborare si implementare a proiectelor permite "invatare sociala, prin implicarea in comunitate din perspectiva altruista".
Programul de Eductie Civica a oferit notiuni de educatie civica unui numar de 17.8000 de elevi, din 104 scoli, din municipiul Bucuresti si din tara. Elevii au elaborat 190 de proiecte, iar 39 dintre acestea au fost dezvoltate ulterior.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Birourile viitorului: colaborare, energie și atragerea talentelor, cu un grad de ocupare ideal intre 50% și 85%
- Schneider Electric a încheiat primul trimestru cu realizări importante în materie de sustenabilitate
- Leul se prăbușește pentru a treia zi consecutiv: Euro atinge un nou maxim istoric de 5.1222 lei.
- Opinie Deloitte: Reglementarile se schimba, provocarile de business raman. Sustenabilitatea, dincolo de obligatiile de raportare, ca solutie de crestere pe termen lung
- Sales Partner, startup de digitalizare a operațiunilor dealerilor auto, vizează o finanțare de un milion de euro pentru extindere în Europa și dezvoltarea tehnologiei
- Studiu EY: Creșterea cererii de energie din partea companiilor creează noi provocări, dar și o mare oportunitate pentru furnizori
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini