Finantari de 1.000 de dolari pentru elevii care dezvolta proiecte comunitare

Data publicarii: 10-01-2007
Elevii din clasele a sasea si a saptea, asistati de profesori, pot obtine de la compania Procter & Gamble finantari de 1.000 de dolari pentru dezvoltarea unor proiecte comunitare, a spus, miercuri, directorul de relatii externe al companiei, Diana Klusch. Procter & Gamble, prin programul de Educatie Civica P & G  "Invata sa schimbi lumea", va finanta cu 10.000 de dolari proiectele initiate si dezvoltate de elevii de clasa a VI-a si a VII-a si care au ca scop solutionarea unor probleme comunitare. Elevii vor invata, cu ajutorul profesorilor si al angajatilor companiei, sa scrie si sa dezvolte proiecte.

"Incercam sa ii invatam pe copii, ca pe langa nevoile individuale sunt si nevoile comunitare", a spus directorul general al P & G Marketing Romania, Jose Medran. "Dorim ca acestia sa joace un rol activ in comunitate, sa identifice probleme si solutii. Incercam sa stimulam initiativele in domeniul comunitar", a adaugat Medran.

"Invata sa schimbi lumea este un program complementar orelor de Educatie Civica, el ofera orientare practica", a spus Diana Klusch.

Programul se desfasoara in trei etape. Pe parcursul primelor doua etape, desfasurate in perioada noiembrie 2006- ianuarie 2007, profesorii si elevii au participat la seminarii sustinute de angajatii companiei. Seminariile s-au concetrat pe problematica managementului proiectelor (elaborarea si gestionarea proiectului, elaborarea bugetului). In cea de-a treia etapa, elevii, asistati de profesori, identifica o problema sociala  si elaboreaza proiectele. Proiectele pot fi depuse pana in data de 19 februarie si vor fi dezvoltate pe parcursul lunilor martie- aprilie.

Programul dezvoltat de compania Procter & Gamble " incearca sa dezvolte spiritul civic al copiilor, prin stimularea implicarii in solutionarea problemelor care apar la nivelul comunitatii si invata scolile sa elaboreze proiecte si atraga, astfel fonduri", a precizat Diana Klusch.

Proiectul "Invata sa schimbi lumea" a fost lansat in anul 2002 si se afla la cea de-a cincea editie. Pentru editia 2006-2007, compania a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Potrivit inspectorului general al MEdC, Eugen Stoica, parteneriatul dintre minister si companie nu are implicatii financiare. MEdC va participa la redactarea programului proiectului si va aviza materialele. De asemenea, ministerul va stabili, alaturi de companie, proiectele castigatoare, care vor obtine finantare.

"Ministerul Educatiei si Cercetarii va incerca formarea unui curs optional de  managementul proiectului", a spus Eugen Stoica.

Potrivit inspectorului Eugen Stoica, promovarea proiectelor civice la nivel gimnazial este benefica, iar dezvoltarea capacitatii de elaborare si implementare a proiectelor permite "invatare sociala, prin implicarea in comunitate din perspectiva altruista".

Programul de Eductie Civica a oferit notiuni de educatie civica unui numar de  17.8000 de elevi, din 104 scoli, din municipiul Bucuresti si din tara. Elevii au elaborat 190 de proiecte, iar 39 dintre acestea au fost dezvoltate ulterior.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: