Fondul Proprietatea renunta la procesul intentat Postei Romane

Data publicarii: 09-01-2018 | Economie

Fondul Proprietatea a renuntat la actiunea în instanta îndreptata împotriva Companiei Nationale Posta Româna, care contestase schimbarea ultimilor trei membri din Consiliul de Administratie al companiei, numiti conform legislatiei privind guvernanta corporativa, a anuntat, luni, compania.

"Contestarea în instanta din partea Fondului Proprietatea fusese depusa la Tribunalul Bucuresti, atât pe cale de ordonanta presedintiala, cât si pe cale de proces civil. La data de 23 noiembrie 2017, Tribunalul Bucuresti a dat câstig de cauza Postei Române, în prima instanta, prin respingerea ca nefondata a pretentiilor reclamantei (Fondul Proprietatea). La data de 6 decembrie 2017, Posta Româna înregistra un alt câstig de cauza în judecarea ordanantei presedintiale când, un alt complet de judecata a respins, în prima instanta, cererile actionarului minoritar cu privire la invalidarea Hotarârii AGA prin care sunt revocati din functie trei membri din CA-ul companiei", se mentioneaza în comunicatul Postei Române remis luni AGERPRES.

Fondul Proprietatea (FP) a dat în judecata compania "Posta Româna", în luna octombrie, pentru ca schimbase trei membri ai Consiliului de Administratie, dar CNPR a câstigat în instanta procesul cu actionarul sau minoritar.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale sublinia într-un comunicat din 13 decembrie ca Fondul contestase schimbarea membrilor CA, desi niciunul dintre cei înlocuiti nu era din partea Fondului.

De asemenea, reprezentantii ministerului de resort au afirmat atunci ca Fondul Proprietatea obstructioneaza capitalizarea Postei Române, singura alternativa înaintata de catre actionarul minoritar pentru salvarea operatorului national postal fiind declararea insolventei companiei.

Potrivit sursei citate, în bugetul de stat a fost alocata suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, ca aport al statului, proportional cu cota de participare detinuta, iar ceilalti actionari pot participa la majorarea capitalului social proportional cu propria cota de participare.

''Suntem foarte hotarâti sa aparam interesul statului în companiile pe care le detinem. Nu voi permite nicio neglijenta din partea managementului companiilor din subordinea MCSI, neglijenta care se poate transforma în avantaj pentru competitie'', declara pe 13 decembrie ministrul Comunicatiilor Lucian Sova.

La rândul sau, directorul general interimar al companiei, Elena Petrascu, a mentionat ca institutia se afla în plin proces de revizuire a necesitatilor de dotare, adaptate realitatilor concrete si bazate pe pachetul de produse cu care Posta Româna a intrat pe piata.

Posta Româna este detinuta de statul român, prin MCSI în proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea, în proportie de 25%.

Compania are în jur de 25.000 de salariati si detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, însemnând peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Române si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: