Proteste pentru salarii de o mie de euro!
Data publicarii: 19-01-2007
Exista si explicatii economico-financiare pentru aceste retributii. Oil Terminal este o companie strategica, a carei activitate are efecte chiar in siguranta energetica a Romaniei. In plus, pe aici se realizeaza toate exporturile de materii petroliere ale tarii. Mai mult, societatea, printr-un management riguros, a avut profit in fiecare an, fara sa uite sa investeasca masiv in modernizare, retehnologizare si in protectia mediului.
Aproape europeni
Salariile de peste 2.000 de lei sunt motivante si greu de regasit in alte societati constantene. Angajatii de aici nu au inteles insa principiul lui Voltaire, care spunea ca "trebuie sa ne cultivam propria gradina", astfel ca au inceput sa se uite, probabil, in... gradina celor din Occident. Cum adica? Noi sa avem salarii de 700-800 de euro, iar "fratii" europeni sa castige si dublu?, probabil ca si-au spus ei. Zis si facut. Un grup de sindicalisti, care si-au inteles probabil prost menirea, au hotarat ca aceste salarii nu le ajung si sa ceara majorari. Sa nu va ganditi ca au solicitat un procent rezonabil, care sa acopere rata inflatiei si putin peste. Nu! Ei au vrut o majorare de (tineti-va bine!) 35%! Incredibil, nu?, in conditiile in care profesorii, de exemplu, dupa negocieri lungi si dure, au obtinut o majorare de 11%, desi au salarii de trei ori mai mici.
Bonusuri de invidiat
Echipa manageriala a Oil Terminal a respectat intocmai prevederile contractului colectiv de munca. Acesta prevede o serie de prime si facilitati la care alti constanteni pot numai sa viseze: bonuri de benzina, prime de Craciun, prime de Ziua Petrolistului, prime de concediu. In plus, in interiorul societatii exista o cantina recent modernizata unde se poate lua masa la preturi extrem de competitive. Salariatii beneficiaza si de un cabinet stomatologic, unde majoritatea interventiilor sunt gratuite.
Adevarul din spatele revendicarilor
Orice om de bun-simt ar spune ca salariatii Oil Terminal sunt rasplatiti cum se cuvine pentru eforturile depuse. Ei au si siguranta zilei de maine, pentru ca locurile de munca de aici sunt printre cele mai sigure din tara. In aceste conditii, intrebarea fireasca este de ce aceste revendicari aberante ale salariatilor? In primul rand, trebuie spus ca nu este vorba despre revendicarile tuturor salariatilor, ci numai a unei mici parti, a unei "camarile" formate de actualii lideri de sindicat, condusi de Aurel Gheorghe. A unei parti nereprezentantive, in comparatie cu marea masa a angajatilor Oil Terminal.
Citeste tot articolul in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri