Romanii nu folosesc serviciile de private banking din tara

Data publicarii: 17-02-2007 | Finante-Banci
 private banking Romanii cu averi mai mari de cinci milioane euro nu au, de obicei, conturi de private banking, in Romania, a declarat presedintele BRD, Patrick Gelin. In Romania nu exista produse de private banking, deoarece persoanele interesate de aceste produse ar trebui sa aiba o avere de cel putin cinci milioane euro, iar din pacate romanii cu atat de multi bani prefera conturile straine. Astfel, romanii bogati care vor sa beneficieze de astfel de servicii apeleaza, in general, la bancile din Elvetia, a aratat presedintele BRD.

Divizia de servicii bancare personalizate pentru persoane fizice, SG Private Banking, are reprezentante in 23 de tari, in special din Europa si din Asia, 2.300 de angajati si a administrat afaceri de 65 de miliarde de euro (86 de miliarde de dolari), pana la data de 30 septembrie 2006, a anuntat compania. Activele din sectorul de operatiuni bancare private din Asia reprezinta 17% din totalul activelor sale mondiale.

In perioada primelor noua luni ale anului, operatiunile de administrare a a activelor, de private banking si de servicii online a adus aproximativ 14% din veniturile de 16,7 miliarde de euro ale grupului. Operatiunile de private banking din aceeasi perioada reprezinta 3,2% din profitul net al grupului.

The Money Channel