TVR toaca 6,5 milioane de euro pe Tudor Giurgiu
Data publicarii: 08-03-2007 | MediaTeleviziunea Romana a avut, in 2006, pierderi totale de 130 miliarde de lei vechi (13 milioane RON), potrivit declaratiilor directorului economic al televiziunii publice, Cipriana Voicu, in cadrul audierii care a avut loc miercuri, la Comisia pentru Cultura a Senatului, noteaza Adevarul. Dupa o serie de calcule simple, aflam ca Tudor Giurgiu a semnat 13 milioane de euro in doi ani, adica cu 6,5 milioane de euro pe an mai mult decat in 2004.
Presedintele director general al televiziunii publice, Tudor Giurgiu, prezent la sedinta de la Senat, a motivat cheltuielile mari de anul trecut prin faptul ca, in 2006, a fost introdusa taxa pe valoare adaugata la achizitia licentelor pentru filme, ceea ce a insemnat un plus de trei milioane de euro fata de contractele precedente, precum si din cauza ca TVR a platit, in 2006, drepturile de autor clarificandu-si, astfel, relatia cu organismele de gestiune colectiva (in valoare de 600.000 de euro).
La finalul mandatului lui Valentin Nicolau, SRTV avea in cont 16 milioane de euro, conform declaratiilor acestuia, acum aflandu-se la o pierdere de aproximativ trei milioane, ceea ce inseamna ca s-au cheltuit in mandatul lui Tudor Giurgiu, fata de 2004, in medie 6,5 milioane de euro in plus pe an.
Externalizate si nu prea
Bani despre care Giurgiu spune ca i-a introdus in productii externalizate, de unde si corul de voci de pe piata care sustin ca managementul sau este unul defectuos, in conditiile in care cheltuielile de salarii au crescut. De ce? Pentru ca productiile nu au fost externalizate, ci au fost coproductii. Externalizare in practica romaneasca inseamna ca o firma primeste bani de la o televiziune conform unui buget stabilit. In schimbul acelor bani, firma de productie livreaza caseta.
Coproductia este insa sistemul folosit de TVR, care pune la dispozitie tehnica necesara, plateste decoruri si profesionistii din zona de suport pe bugetul institutiei si colaboratorii externi pe bugetul casei de productie contractate. Prin acest sistem se ajunge, in cazul multor productii, la costuri aproape duble. Desi externalizarile au costat aproape 10 milioane de euro in doi ani, TVR-ul are acum cu aproximativ 300 de angajati in plus.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri