Banca Mondiala pregateste un fond international impotriva defrisarilor
Data publicarii: 12-06-2007 | InternationalLa cererea grupului informal G8, Banca Mondiala va pregati un fond international de cel putin 250 milioane dolari pentru a opri defrisarile si pentru a lupta impotriva incalzirii globale, a declarat luni pentru AFP un expert al institutiei, relateaza AFP.
Finantarile, care vizeaza mai ales Brazilia, Indonezia sau Congo, vor avea drept modalitate de calcul "performantele inregistrate", a declarat un expert al Bancii Mondiale, Werner Kornexl, de la divizia de comert cu carbon.
"Un stat nu va primi aceste fonduri decat in cazul in care va putea dovedi ca emisiile proprii de dioxid de carbon s-au redus", a explicat acesta.
Banca intentioneaza sa utilizeze drept criteriu de finantare nivelul de defrisare, urmand a remunera diferenta intre nivelul istoric si cel atins de o tara dupa ce defrisarile au fost reduse.
Defrisarile, care progreseaza intr-un ritm de 5% pentru fiecare deceniu, sunt responsabile pentru 20% din emisiile anuale de dioxid de carbon, reprezentand 3 miliarde de tone de dioxid ce carbon, reiese dintr-un raport publicat in octombrie 2006 de Banca Mondiala.
Finantatorii acestui proiect sunt atat publici cat si privati, subliniaza expertul Bancii Mondiale.
"Am observat deja ca Germania joaca un rol foarte important iar majoritatea statelor membre ale grupului informal G8 si-ai manifestat interesul pentru o astfel de initiativa, precum si un numar de state care nu sunt membre ale acestui grup si numerosi actori din sectorul privat", a declarat acesta.
Intrebat despre actorii din sectorul privat, acesta a mentionat, fara a oferi insa nume "companii care investesc deja in proiecte legate de incalzirea globala si impadurire".
Toate statele lumii sunt vizate de acest proiect, insa vizate direct sunt statele din America de Sud, Africa Centrala si Asia de sud-est, unde padurea tropicala joaca un rol extrem de important.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial
- Schneider Electric furnizeaza solutii de smart metering, mentenanta si cloud hosting pentru CTP
- Leul se apreciază puternic după alegerile prezidențiale: Euro coboară la 5,03 lei, dolarul sub 4,47 lei