Cameron va investi 63 milioane dolari in constructia unei fabrici la Ploiesti
Data publicarii: 14-08-2007 | AfaceriCompania americana Cameron, unul din principalii furnizori mondiali de echipamente si servicii pentru industria petroliera si a gazelor, va investi 63 de milioane de dolari pentru constructia unei fabrici la Ploiesti, care va produce echipamente de suprafata pentru pietele de profil. Uzina, care va fi inaugurata la mijlocul anului viitor, va avea 300 de angajati si se va intinde pe o suprafata de 11.500 metri patrati. Fabrica va produce echipamente de suprafata, cum ar fi capete de sonda si de eruptie, pentru pietele de profil din Europa, Africa, Rusia si zonele marilor Mediterana si Caspica.
"Este o investitie logica pentru noi in acest moment, tinand cont de cererea actuala, de proiectele existente si viitoare precum si de planurile de dezvoltare ale clientilor nostri din aceste regiuni", a declarat directorul general al companiei, Sheldon Erikson.
Compania americana Cameron produce echipamente, sisteme si servicii pentru controlul fluidelor in industria petroliera si a gazelor. Societatea a cumparat, in noiembrie 2007, uzina Sterom din Campina, unde fabrica in prezent produse pentru pompaj artificial si echipamente standard de suprafata.
Uzina din Campina produce echipament pentru instalatii de productie conventionale, in vreme ce fabrica din Ploiesti va face produse mai scumpe, pentru aplicatii mai complexe, potrivit directorului companiei.
Rezultatele uzinei Cameron din Campina au fost apreciate ca "favorabile" de catre presedintele Grupului de Foraj si Sisteme de Productie din cadrul companiei Cameron, John Carne. "Orientarea fabricii de la Ploiesti spre productia de echipamente de suprafata sofisticate va permite celorlalte uzine sa-si canalizeze resursele spre productiile lor de baza si ne va permite sa venim in intampinarea cererii crescande de echipament de suprafata de inalta tehnologie", a adaugat John Carne.
Compania Cameron produce capete de eruptie subacvatice in Marea Britanie, supape si conectori pentru conducte in Irlanda, sisteme de control in fabrica din Germania si echipamente de foraj in fabrica din Franta. Cameron mai detine unitati de productie in SUA, Singapore, America de Sud si Malaezia.
Compania Cameron are sediul central in Houston (Texas) si are, la nivel mondial, un numar de 12.400 de angajati. Compania a raportat in 2006 venituri de 3,7 miliarde de dolari. Firma a fost cunscuta sub numele de Cameron Cooper Corporation pana anul trecut, cand actionarii au decis schimbarea numelui in Cameron.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?