Bateriile cu litiu-ion ar putea fi periculoase, afirma cercetatorii japonezi
Data publicarii: 21-08-2007 | InternationalBateriile litiu-ion, care sunt prezente in majoritatea laptopurilor si a telefoanelor mobile din lume, prezinta riscuri de scurt-circuit iar producatorii ar trebui sa implementeze tehnologii mai sigure, au declarat mai multi experti japonezi, citati marti de editia electronica The Times.
Avertismentul expertilor japonezi vine dupa o serie de incidente in care au fost implicate trei dintre cei mai mari producatori de baterii litiu-ion din lume, Sony, Sanyo si Matsushita (Panasonic). In cel mai recent din aceste cazuri, compania Nokia a anuntat retragerea de pe piata a 46 de milioane de baterii produse de Matsushita, din cauza ca unele baterii puteau lua foc.
"Exista mari neajunsuri in felul in care au fost proiectate bateriile cu litiu-ion folosite astazi, iar companiile ar trebuie sa isi schimbe complet metodele de productie", a afirmat Masataka Wakihara din cadrul Institutului de Tehnologie din Tokyo. Profesorul Wakihara este un consultant al guvernului japonez pe probleme de securitate a bateriilor. Ca urmare a recomandarilor sale, guvernul japonez a introdus recent noi standarde cu privire la siguranta bateriilor.
Bateriile retrase de pe piata aveau defectiuni care puteau duce la scurt-circuite si probleme de supraincalzire. Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Tokyo afirma ca tehnologia bateriilor litiu-ion trebuie imbunatatita, pentru a evita posibilitatea aparitiei riscurilor.
Circa 60% din cele doua milioane de baterii litiu-ion vandute anul trecut in lume sunt de provenienta japoneza.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?