CNA monitorizeaza OTV in afacerea biletului comun de loterie
Data publicarii: 24-08-2007 | MediaPresedintele interimar al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Rasvan Popescu, a declarat ca CNA monitorizeaza postul OTV care a colectat bani de la mai multe sute de persoane pentru cumpararea unui bilet comun la extragerea Loto 6/49 de duminica.
"CNA urmareste subiectul biletului de loterie. OTV devine gazda, co-organizatorul, unei afaceri private, in sensul ca este problema unor persoane fizice care se asociaza pentru a juca un bilet colectiv. CNA monitorizeaza evolutia acestor lucruri sub aspectul informarii corecte a publicului si sub aspectul reglementarilor legale privind publicitatea. Daca se vor inregistra incalcari ale legii la aceste capitole, vom interveni", a declarat presedintele interimar al CNA, Rasvan Popescu.
Dan Diaconescu si Stelian Ogica au lansat luni seara, pe postul OTV, invitatia de a colecta bani pentru cumpararea unui bilet comun la extragerea Loto 6/49 de duminica. Realizatorul OTV, Luis Lazarus, a spus ca se doreste cumpararea unui bilet de 23 de numere, care costa 137.000 de euro, pentru a demonstra ca la extragerile Loteriei Romane sunt inregistrate nereguli. A doua zi dupa lansarea invitatiei, intreaga suma de 137.000 de euro a fost colectata. Banii au fost stransi de la 623 de persoane, dar, dupa inchiderea listelor, la sediul OTV s-au mai prezentat si alte persoane interesate sa participe la cumpararea biletului comun.
Compania Nationala Loteria Romana a trimis marti un comunicat in care spunea ca, in cazul in care un bilet este castigator, nu poate sa garanteze ca premiul este distribuit echitabil intre jucatori si ca, potrivit regulamentului Loteriei, un eventual litigiu se solutioneaza exclusiv intre jucatori. "Pentru acest considerent, indemnam jucatorii la moderatie, rugandu-i sa nu piarda din vedere faptul ca jocul Loto 6/49 este un joc de noroc si numai hazardul poate determina castigul", se mai arata in comunicatul Loteriei Romane.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?