Hoteluri de lux prietenoase buzunarului

Data publicarii: 07-03-2008 | Turism

Daca te cazezi la Ritz-Carlton, in Kuala Lumpur, Malaysia, vei sta intr-o camera de 160 de metri patrati, cu o baie enorma din marmura, un televizor cu ecran plat si privelisti ale orasului vazut de la inaltimi impresionante.

Cand vine vremea micului dejun, un majordom iti va servi o omleta facuta la comanda, paine prajita si suc proaspat de portocale. De vreme ce proprietatea este situata in inima orasului, te vei putea plimba printre toate magazinele mari si ai acces rapid catre toate locurile ce merita vizitate, noteaza Bloombiz.

Dar cel mai mai avantaj al acestei locatii este pretul scazut. Camera descrisa costa 200 de dolari pe noapte.

Lasa ochelarii la o parte, este adevarat. Preturi bune pot fi gasite chiar si la hotelurile de lux ca, de exemplu, Ritz-Carlton.

Desi poti obtine aceste preturi deosebite vizitand hotelurile in extra sezon, aceste locatii au aceleasi preturi pe tot parcursul anului. In fond, cine doreste sa viziteze Insulele Caraibe pe timpul verii - in mijlocul sezonului uraganelor - sau sa stea la Kuala Lumpur in iunie, cand temperatura poate depasi 40 de grade?

"Nici un hotel de lux nu va face reclama preturilor sale scazute, dar daca esti dispus sa cauti, vei realiza ca exista aceste hoteluri.", spune Adam Weissenberg director de turism la Deloitte & Touche. "In tarile in care rata de schimb valutar este in favoarea ta, afaceri bune poti face chiar si la locatiile de lux."

In timp ce o camera la Tokyo Ritz-Carlton costa 460 de dolari pe noapte, de exemplu, o camera la Kuala Lumpur Ritz este mult mai ieftina.

Peso, o alta moneda slaba, face ca preturile de la Four Seasons Resort in Carmelo, Uruguay sa scada drastic. Hotelul este situat pe malul raului Rio Plata.

Pentru 200 de dolari pe noapte, calatorii stau in vile de 330 de metri patrati, cu paturi sculptate, terase, gradini private cu dusuri in aer liber si bai cu podea incalzita si cazi uriase.

Oaspetii pot inota in piscina enorma a hotelului, pot juca golf pe terenul de 18 gauri, pot savura un masaj in spa, pot vizita Colonia, un loc UNESCO World Heritage, sau pot incerca vinariile locale ca, de exemplu, Cerros de San Juan.

Locatiile independende

Acolo unde rata de schimb este in favoarea ta, expertii recomanda sa te feresti de lanturile hoteliere si sa te axezi pe locatiile de cazare independente.

"Pentru a gasi preturi favorabile fara a sacrifica luxul, calatorii trebuie sa caute proprietatile care nu au un nume spectaculos atasat.", spune Arabella Bowen, editor sef la ShermansTravel.com. "Unele, situate chiar in zonele turistice populare, ofera preturi foarte scazute."

De exemplu, camerele de la Domaine Des Hauts De Loire in Onzain, France, au un pret incepand de la 120 de dolari pe noapte.

Oaspetii sunt bineveniti pe aceasta proprietate de basm, ce a fost odata o cabana de vanatoare. Sunt intampinati de un iaz urias cu lebede, si se pot caza apoi intr-una din cele 33 de camere, care au mobila originala din secolul al XIX-lea, bai de marmura si televizoare cu ecran plat. Hotelul are si o gradina cu legume si ierburi, folosita pentru prepararea meselor la restaurantul hotelului. Turistii isi pot petrece ziua vizitand o multime de castele precum Chateau de Chaumont, care a fost resedinte lui Henry al II-lea, si Chateau de Chambord, palatul cu 440 de camere unde Louis al XIV-lea isi petrecea verile.

Bloombiz.ro