Top 10 cele mai scumpe camere de hotel din lume
Data publicarii: 28-04-2008 | TurismCe poti face cu 25.000 de dolari? Poti cumpara o masina de clasa medie, poti achizitiona un teren de casa in afara Bucurestiului, sau poti face o excursie in jurul lumii. Mai exista insa o varianta pentru cei bogati: o noapte de cazare in Bahamas. Cea mai scumpa camera de hotel din lume este in Bahamas. 25.000 de dolari pe noapte costa apartamentul de zece camere situat pe podul ce uneste cele doua turnuri ale hotelului Atlantis, din Paradise Island.
Pe pozitia a doua este apartamentul imperial al hotelului President Wilson din Geneva. Situat la ultimul etaj, apartamentul de 23.000 de dolari este considerat ideal pentru cei care tin la intimitate si, mai ales, la securitate. Geamurile si usile sunt blindate, iar panorama este de vis: lacul Geneva si Mont Blanc.
Podiumul este completat de Hotelul Martinez din Cannes. O noapte in apartamentul prezidential cu vedere spre celebra "La croisette" iti scoate din buzunar 18.000 de dolari. Nu degeaba, este singurul penthoase cu terasa de pe Coasta de Azur si poate gazdui petreceri cu peste 100 de invitati. Legenda spune ca un seic arab a vrut sa-l inchirieze pe cinci ani, dar a fost refuzat.
Pentru locul 4 trebuie sa travesam oceanul. Ne oprim la New York, ne cazam la Plaza Hotel si cerem cheia de la Presidential Suite. 15.000 de dolari pentru cinci camere, cinci bai, un asistent si un bucatar personal, inclusiv o terasa cu vedere spre Central Park si o colectie de 2.000 de sticle de vin.
Ne intoarcem pe batranul continent pentru Villa La Cupola. Suntem la Roma, pe Via Vittoria Veneto, si totul aminteste de marele imperiu, mai putin nota de plata: 14.500 de dolari pentru mai putin de 24 de ore de Dolce Vita.
Ramanem in Italia pentru locul 6, ocupat de apartamentul prezidential al hotelului Cala di Volpe, situat pe Costa Smeralda, in estul Sardiniei. Costa 14.000 de dolari, dispune de o piscina cu apa de mare si a devenit celebru in 1977, cand aici au fost filmate mai multe scene din filmul "James Bond, Spionul Care M-a Iubit".
Locul 7 revine hotelului Fairmont San Francisco. Trei dormitoare, o sufragerie pentru 50 de oaspeti, o librarie, o sala de biliard si o camera secreta fac din Penthouse Suite cel mai scump apartament de pe Coasta de Vest: 10.000 de dolari pe noapte.
Din top nu putea lisi Beverly Hills. Hotelul preferat al starurilor de cinema, Regent Beverly Wilshire a fost inaugurat in anul primei editii a Premiilor Oscar. Acum doi ani, la ultimul etaj a fost amenajat un apartament de lux, cu un tarif de 7.500 de dolari. Aici totul poate fi actionat din telecomanda, inclusiv incalzirea scaunului de toaleta.
Acelasi tarif si in Istanbul. Asa-numitul apartament al Sultanului din hotelul iragan Palace este considerat un exemplu de opulenta orientala. Este decorat numai cu materiale naturale, are aproape 400 de metri patrati si o priveliste superba spre Bosfor.
Pe pozitia a zecea este cel mai scump apartament din Paris: Belle Etoile Suite din Hotelului Meurice. Situat pe Rue de Rivoli, la ultimul etaj, apartamentul de 7.300 de euro pe noapte este inconjurat de o terasa ce ofera o priveliste panoramica a metropolei franceze.
Surprinzator, singurul hotel de sapte stele din lume nu intra in top zece. Cele doua apartamente regale de la Burj Al Arab costa fiecare mai putin de 7.000 de dolari pe noapte. Chiar daca oaspetii sunt asteptati la aeroport cu un Rolls Royce, iar apartamentele dispun de lifturi private, paturi rotative sau sali de cinema.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Schneider Electric ocupă locul 1 în Top 25 Gartner(R) Supply Chain: Europa Top 15, pentru al treilea an consecutiv
- Studiu Deloitte: vizionarea programelor TV si a filmelor acasa ramane activitatea preferata de divertisment pentru consumatorii de toate varstele
- Deloitte Romania a asistat investitorul imobiliar Hili Properties in preluarea Baneasa Real Estate, proprietarul cladirii de birouri MIRO
- Sondaj EY România: Marile companii locale vor face investiţii pentru a se proteja de atacuri cibernetice şi impactul lor asupra datelor financiar-fiscale
- Opinie Deloitte: Schimbari majore la impozitarea in domeniul HoReCa si a microîntreprinderilor. Ce regim fiscal alegem?
- Studiu Deloitte: pesimism mai puternic decat la inceputul pandemiei vizavi de conditiile economice in randul firmelor de capital privat din Europa Centrala
- Cushman & Wakefield Echinox: DPD a închiriat 3.500 mp spații de depozitare în VGP Park Arad
- Consumatorii renunță mai ușor decât înainte de pandemie la un brand după doar o experiență negativă. Interacțiunea umană rămâne importantă pentru loialitate
- BASF are din nou o crestere puternica a veniturilor in ciuda preturilor in crestere la materii prime si energie
- Opinie Deloitte: Digitalizarea ANAF – ce obligatii au contribuabilii vizati de RO e-Transport?
- EY România: Importatorii europeni obligați să realizeze activități de “due diligence” pentru achizițiile de mărfuri rusești
- Psiholog, Elena Ungureanu: Gestionarea echilibrului dintre carieră și viața personală este o problematică de ordin psihic deoarece procesul în sine implică trasarea de limite
- Succes obtinut de Libra Internet Bank - peste 21 milioane de lei atrase printr-o noua emisiune de obligatiuni
- Accor anunță deschiderea The Emporium Plovdiv - MGallery Inbox
- Sondaj EY România: Marea majoritate a contribuabililor nu a solicitat niciodată dobânzi aferente rambursărilor de TVA întârziate