UNIMPRESA a lansat un program pentru sprijinirea activitatilor economice din Romania
Data publicarii: 07-05-2008 | AfaceriAsociatia Oamenilor de Afaceri Italieni - UNIMPRESA Romania - a lansat marti "Programul 2008/2009" , instrument care vizeaza domeniile din piata muncii, politica fiscala, infrastructura sau agricultura.
"Prin acest program dorim sa contribuim la imbunatatirea mediului de afaceri roman prin experienta similara prin care au trecut firmele italiene, in tara natala, la randul lor. Programul este impartit in opt sectii, domenii de importanta vitala. Acestea sunt: piata muncii, infrastructura, energia si mediul, politicile fiscale si monetare, agricultura, IMM-urile, cultura, raporturile institutionale si comunicare externa", a declarat marti presedintele UNIMPRESA, Stefano Albarosa.
Primul punct din program vizeaza flexibilizarea pietei muncii pentru tineri, femei si persoane care in mod curent sunt marginalizate ca forta de munca. "Romania este cunoscuta si apreciata pentru calitatea si productivitatea fortei de munca, nu pentru costul redus al acesteia", a precizat Albarosa.
Referitor la infrastructura, acesta a mentionat ca Romania trebuie sa profite de fonduri intrucat Europa se pregateste sa finanteze in mod semnificativ realizarea proiectelor de acest fel. In acest sens, Stefano Albarosa a spus ca se prevad finantari ale fondurilor structurale comunitare in valoare de 17 - 20 miliarde euro pentru perioada 2007 - 2010.
Referitor la domeniul energie si mediu, oamenii de afaceri italieni din Romania sustin dezvoltatrea surselor de energie regenerabila prin intermediul unor sisteme de stimulente, continuarea liberalizarii pietei si transparenta contactelor energetice bilaterale.
De asemenea, programul UNIMPRESA urmareste o fiscalitate redusa care sa sustina atat investitiile cat si puterea de cumparare. "Un astfel de sistem s-a deteriorat gradual in trecutul apropiat, prin eliminarea taxei inverse pentru imobile sau prin sistemele de impozitare locala care penalizeaza intreprinzatorii. Simplificarea si reducerea taxelor, reducerea obligatiilor sociale, dar si consultarea prealabila cu asociatiile oamenilor de afaceri raman obiective prioriare la acest punct", a adaugat Albarosa.
Totodata, acesta a subliniat importanta sprijiniri sectorului IMM motivand ca acestea au cel mai mare aport la Produsul Intern Brut.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?