10 motive pentru a incepe o afacere in criza
Data publicarii: 13-03-2009 | AfaceriCriza economica poate deveni o tragedie pentru cei care nu stiu sau nu pot sa profite de ea. Insa tentatia de a investi intr-o afacere este mare: cheltuieli si concurenta mai mici, oportunitati mari. Nu exista numai un motiv pentru care sa investesti acum, ci zeci. Iata primele cele mai importante 10 motive, ordonate de Entrepreneur.com.
1. Orice este ieftin. Toate ustensilele, instrumentele, utilajele necesare inceperii unei activitati au un pret mai mic, pentru ca toate echipamentele si-au pierdut din valoare din cauza crizei. Spatiile sunt mai ieftine, terenurile, imobilele.
2. Mana de lucru ieftina. Concurenta pe piata muncii a crescut, locurile de munca s-au impusinat, asa ca angajatorii isi permit sa plateasca mana de lucru mai putin. Aveti toate sansele sa gasiti acum specialisti pe care sa ii platiti la jumatate din cat ati fi facut-o acum doi ani.
3. Oamenii incearca sa-si schimbe furnizorii. Pentru ca e criza, toti vor sa reduca din cheltuieli. Asa sa vor fi oricand dispusi sa isi schimbe furnizorii actuali pe unii care isi ofera serviciile mai ieftin.
4. Taxe mici. Ca angajat, ai venit fix. Ca patron, obtii profit dintr-o gramada de taxe.
5. Familia si prietenii nu vor (sau nu pot) sa investeasca in piete de capital. Prin urmare, pot fi dispusi sa va finanteze, mai ales daca ati dovedit ca sunteti competitiv.
6. Creditele pentru IMM-uri se obtin din ce in ce mai usor. In trecut, intreprinderile mici si mijlocii obtineau foarte greu. Acum, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a incheiat parteneriate cu banci locale in vederea sprijinirii IMM-urilor.
7. PR ieftinv. Incasarile din publicitate au scazut in acelasi ritm cu preturile pentru aceste servicii. Prim urmare, promovarea noii firme va costa mai putin.
8. Orice se poate licita. Pentru a amenaja spatiile de birouri puteti cumpara mobilier sau echipamente de un anumit tip la licitatiile organizate de firmele care au dat faliment.
9. Puteti cumpara afaceri ieftine, dar profitabile. Multe persoane sunt speriate de criza, asa ca se grabesc sa scape de afacerea care li se pare ca devine o povara. Preturile sunt mai mult decat atractive. Puteti prelua o astfel de afacere si sa o dezvoltati.
10. Nu mai aveti loc de munca, cel mai bun argument pentru a pune bazele proprii afaceri. Veti putea controla pe de-a-ntregul afacerea, iar profitul va va intra Dvs in buzunar, nu sefilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online