Rompetrol a scumpit carburantii cu 8 bani/litru

Data publicarii: 25-03-2009 | Diverse

Compania Rompetrol, controlata de KazMunaiGaz din Kazakhstan, a majorat preturile de referinta ale carburantilor cu 8 bani/litru, incepand de marti, potrivit datelor companiei.

Astfel, benzina Efix 95 este 3,57 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 4,22 lei.

Litrul de motorina Efix Diesel costa 3,55 lei/litru, iar motorina Winter Diesel este 3,85 lei/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta. Anterior, Rompetrol a scumpit de vineri, 20 martie, benzina cu 7 bani/litru.

De asemenea, si compania LukOil Romania a scumpit benzina si motorina cu 2 bani/litru si a ieftinit litrul de GPL auto cu 2 bani/litru, de marti.

In Romania, Rompetrol opereaza peste 450 de benzinarii.

Grupul Rompetrol NV este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.

NewsIn