Tichetele de vacanta ar putea intra pe piata in doua saptamani

Data publicarii: 25-03-2009 | Turism

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu, a declarat, miercuri, ca este posibil ca tichetele de vacanta sa fie operationale in doua saptamani.

"Ministerul de Finante s-a miscat neasteptat de repede si ne-a informat ca procesul de finalizare a mijloacelor de acreditare a emitentilor de tichete de vacanta este in derulare. Astfel, avem semnale ca saptamana viitoare vor putea fi acreditati emitentii urmand ca in doua saptamani tichetele sa apara pe piata" a declarat seful ANAT.

Fostul secretar de stat pe turism, Lucia Morariu, a declarat recent, pentru NewsIn, ca agentiile de turism care sunt specializate pe oferte in strainatate vor adopta pachete turistice si pentru destinatiile interne pentru a putea adera la programul tichetelor de vacanta.

De asemenea, aceasta a precizat ca in ceea ce priveste numarul touroperatorilor care vor accesa programul se asteapta ca toate agentiile sa adere la sistemul  tichetelor de vacanta.

Morariu a adaugat ca ordinea destinatiilor preferate de angajatii care vor beneficia de tichetele de vacanta va fi: litoralul balnearul si muntele.

Guvernul a adoptat, in luna februarie, o ordonanta de urgenta privind acordarea tichetelor de vacanta in limita a sase salarii minime brute pe economie, acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise.

Tichetele de vacanta sunt emise de catre unitati specializate, autorizate de Ministerul Finantelor Publice, si se pot folosi doar pentru achizitionarea de pachete de servicii turistice in unitatile turistice avizate de Ministerul Turismului.

Tichetele de vacanta au termen de valabilitate un an de la data emiterii, iar valorile nominale permise pentru tichetele de vacanta sunt de 10, 20, 30, 40 si 50 de lei. Contravaloarea tichetelor de vacanta nu se ia in calcul la stabilirea venitului salarial.

NewsIn