Seful General Motors a demisionat, la cererea administratiei Obama

Data publicarii: 30-03-2009 | International

Directorul general al constructorului auto american General Motors (GM), Rick Wagoner, a demisionat duminica, in contextul presiunilor exercitate de administratia Obama, scrie Reuters.

Wagoner, care a detinut functia din 2000, paraseste GM in conditiile in care grupul a fost grav afectat de criza financiara, care a dus la scaderea vanzarilor si la falimentul multor funrnizori de piese.

"Administratia Obama a cerut explicit domnului Wagoner sa demisioneze", a spus un inalt oficial de la Casa Alba, care a subliniat ca seful GM a acceptat.

Presedintele Barack Obama a declarat recent ca GM si Chrysler nu au luat toate deciziile necesare pentru a se salva, de cand au primit un pachet de sprijin de 17,4 miliarde dolari, in decembrie 2008.

GM nu a confirmat decizia lui Wagoner. Luni, administratia Obama va anunta un plan pentru salvarea sectorului auto american.

Coform planului ce va fi prezentat luni, grupului GM i se vor acorda 60 de zile pentru a gasi cea mai buna solutie pentru continuarea activitatilor. Companiei Chrysler i se vor acorda 30 de zile pentru incheierea unei aliante cu Fiat.

Daca afacerea va reusi, guvernul ar mai putea acorda companiei 6 miliarde de dolari.

NewsIn