Aproape jumatate din turismul bulgar se face la negru
Data publicarii: 10-09-2009 | TurismCel putin 40% din firmele de turism bulgaresti isi desfasoara activitatea ilegal, potrivit sefului Camerei de Turism a Bulgariei, Tsvetan Tonchev citat de agentia de stiri Novinite.
Tonchev spune ca sunt 800 de operatori de turism inregistrati si aproape la fel de multi care furnizeaza servicii turistice fara sa aiba actele si atestatele necesare.
Investigatiile oficialilor au aratat ca taxele colectate din principalele statiuni turistice de la Marea Neagra, Nessebar si Varna, au o valoare asemanatoare cu cea din 1990, fapt anormal daca se ia in considerare dezvoltarea substantiala a industriei din ultimul deceniu.
Atentia autoritatilor bulgare asupra situatiei din turism a fost atrasa dupa incidentul petrecut pe lacul Ohrid in urma caruia au murit 15 turisti.
In Bulgaria industria turistica aduce 10% din intregul Produs Intern Brut, pentru 2009 asteptandu-se venituri de 2,5 miliarde euro.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza