FMI este ingrijorat de pierderile provocate economiei mondiale de actuala criza
Data publicarii: 23-09-2009 | InternationalFondul Monetar International (FMI) s-a aratat ingrijorat de pierderile pe care economia mondiala le va suferi si in anii urmatori, ca urmare a crizei financiare, ce-si va prelungi efectele asupra productiei, investitiilor si locurilor de munca, potrivit AFP.
"Crizele bancare au in general repercusiuni durabile asupra productiei, chiar daca economia se redreseaza. Scaderea ratei de ocupare, a investitiilor si a productivitatii sunt alti factori care contribuie la prelungirea pierderilor generate de productie", potrivit unui comunicat al FMI.
Concluziile fac parte dintr-un capitol al "previziunilor economice mondiale" publicat marti, in vederea reuniunii anuale a FMI de la Istanbul din octombrie. Ele sunt rezultatul unui studiu asupra a 88 de crize bancare derulate in ultimii 40 de ani. .
"Pierderile de productie pe termen mediu, ca urmare a crizelor bancare, sunt considerabile. La sapte ani dupa criza, productia este inferioara, in medie cu 10% tendintei (pe care ar fi avut-o fara impactul crizei)", se mai arata in raport.
FMI considera ca motivele tin de scaderea productiei, in prima parte a crizei, urmata de scaderea investitiilor si a ocuparii la nivel mondial.
"Analiza acestor factori ar putea da o estimare privind tendinta probabila a productiei dupa criza bancara actuala si tipul de politici care ar putea ajuta la reducerea pierderilor finale", a subliniat Fondul, care a adaugat ca o asemenea analiza nu da motive de optimism asupra perspectivelor productiei pe termen mediu .
Raportul FMI a aparut cu doua zile inainte de summit-ul G20, la care se va discuta, printre altele, si despre continuarea masurilor de relansare economica.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?