Eureko a avut afaceri de 25,6 milioane lei la noua luni din asigurari de viata, in scadere cu 8%
Data publicarii: 13-11-2009 | AfaceriEureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 25,59 milioane lei pe segmentul de asigurari de viata in primele noua luni, in scadere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, sub media pietei, a declarat directorul general adjunct al companiei, Carmen Radu.
"Clientii s-au reorientat catre asigurarile de viata cu beneficii garantate. In astfel de perioade de criza, protectia si garantiile sunt mai importante decat randamentul investitional", a spus Radu.
Ea a precizat ca Eureko Asigurari a intrat intre primii zece jucatori din piata, in conditiile in care noile afaceri au avansat cu 17,5%.
Totusi, in conditiile crizei, Eureko a inregistrat o crestere a volumului rascumpararilor comparativ cu anii anteriori. "Majoritatea renuntarilor au venit din sectorul de retail, si asta deoarece persoanele fizice au in aceasta perioada o nevoie mult mai mare de lichiditati decat companiile", a explicat Radu.
"Renuntarea la un contract de asigurare de viata si solicitarea unei rascumparari nu rezolva problemele financiare decat pentru moment", a completat ea.
Pe segmentul de asigurari de sanatate, Eureko Asigurari a inregistrat in primele noua luni prime brute subscrise de 7,27 milioane lei, in scadere cu 10% fata de acelasi interval din 2008, cand afacerile au insumat 8,065 milioane lei.
"Piata asigurarilor de sanatate private este una preponderent corporate. In conditiile in care bugetele companiilor au fost afectate puternic de contextul economic, acest lucru a fost resimtit si la nivelul pachetelor de beneficii", a afirmat Radu.
Potrivit reprezentantului Eureko, unele companii au decis sa renunte la asigurarile de sanatate oferite angajatilor lor, iar altele au decis o diminuare a pachetului de beneficii ori reorientarea catre piata abonamentelor de sanatate datorita facilitatilor fiscale privind deductibilitatea.
In ce priveste structura portofoliului companiei la sfarsitul lui septembrie, asigurarile de viata aveau o pondere de 62%, iar asigurarile de sanatate reprezentau 17 %.
Pentru sfarsitul anului, Eureko Asigurari estimeaza afaceri de circa 40 milioane lei pe segmentul de asigurari de viata si o cota de piata de 2,50%, iar pe segmentul de asigurari de sanatate se asteapta la afaceri de aproximativ 9 milioane lei.
"Potentialii clienti vor intarzia probabil deciziile privitoare la investitiile viitoare, inclusiv achizitionarea unei asigurari de viata, desi in perioade de criza nu ar trebui sa renuntam la protectia financiara oferita de asigurari", a mai spus Radu.
"Eureko Asigurari a inregistrat pierderi la noua luni, insa sub valoarea bugetata la inceputul anului", a mai spus Radu, fara sa ofere detalii.
Societatea a inregistrat o scadere semnificativa a veniturilor, deoarece incepand cu 1 mai 2009 nu a mai subscris contracte de asigurari generale pentru acoperirea anumitor riscuri, respectiv bunuri, auto, raspundere civila si cargo. Astfel, compania s-a concentrat pe principalele linii de afaceri, respectiv pensii, sanatate si asigurari, conform strategiei aprobate de actionarii societatii.
In Romania, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: O noua incercare de fiscalizare a bacsisurilor – cum va functiona de data aceasta?
- Opinie Reff & Asociatii | Deloitte Legal: Noile reguli in materia controalelor fiscale – o schimbare de perspectiva
- Studiu EY: Lipsa de reacție la creșterea costului vieții este un risc major pentru industria telecom
- Studiu EY - Laura Vrînceanu, Senior Manager, Schimbări climatice și sustenabilitate - Companiile și investitorii sunt în dezacord în privința eforturilor de sustenabilitate
- Studiu EY - Georgiana Iancu, Partener: În 2022 românii au cheltuit mai puţin pe produse alimentare și au redus din economii și investiții - comunicat de presă
- EY România - Importurile de materii prime pentru producția sau repararea de aeronave pot fi scutite de taxe vamale în procedură vamală simplificată - punct de vedere
- Opinie Deloitte: Companiile din industria auto, intre provocarile externe si noile sisteme de raportare fiscala?
- eJobs: Care au fost cele mai căutate profiluri de candidați în 2022
- Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, vizează 400.000 de euro pe SeedBlink pentru a continua extinderea regională și dezvoltarea tehnologiei AI
- Aspecte practice cu privire la redirecționarea impozitului pe profit sau al microintreprinderilor
- EY România - Iulia Bratu, Partener - Piața globală a IPO-urilor a trecut de la recorduri, la o scădere drastică - comunicat de presă
- Studiu Deloitte: cheltuielile de sarbatori se mentin, in acest sezon, la nivelul de anul trecut, chiar daca 73% dintre cumparatori se asteapta la scumpiri, iar 37% au o situatie financiara mai precara
- Studiu Deloitte: companiile din majoritatea sectoarelor directioneaza mai mult de jumatate din bugetul de marketing catre activitati din mediul digital
- Bringo, cel mai nou chirias al cladirii Eminescu Offices dezvoltat de Akcent Development
- EY România: Indemnizațiile membrilor CA, directorilor și administratorilor impozitate ca salarii ori ca activitate cu TVA? - punct de vedere