Canon va cumpara grupul olandez Oce, pentru 730 milioane euro

Data publicarii: 16-11-2009 | International

Canon Inc. a decis sa cumpere compania Oce NV cu aproximativ 730 milioane euro (1,1 miliarde dolari) in numerar, pentru a-si extinde operatiunile in sectorul imprimantelor si pentru a-si consolida pozitia de lider in domeniul biroticii, relateaza Bloomberg.

Canon va plati 8,60 euro/actiune, cu 70% peste cotatia actiunilor Oce la inchiderea ultimei sedinte. Integrarea celor doua companii va dura, probabil, circa trei ani, potrivit unui comunicat al companiei nipone Canon.

Achizitia permite grupului Canon sa beneficieze de cercetarile si productia Oce, in contextul in care vrea sa devina lider in industria imprimantelor.

Ricoh Co., cel de-al doilea producator de echipamente de birotica din Japonia, a cumparat anul trecut compania americana Ikon Office Solutions Inc., pentru 1,62 miliarde dolari, pentru a-si extinde vanzarile si serviciile in Statele Unite.

"Canon s-a gandit probabil la un contraatac din momentul in care Ikon a fost preluata de un grup concurent", a declarat Tetsuya Wadaki, analist in cadrul Nomura Holdings Inc.. Canon trebuie sa-si consolideze operatiunile din Statele Unite pentru a castiga cota de piata in regiune si pentru a concura cu grupuri precum Xerox Corp., a mai spus acesta.

Canon, care studiaza efectul achizitiei asupra castigurilor, a acceptat sa plateasca 65 milioane euro pentru a cumpara actiunile preferentiale Oce, potrivit comunicatului. Canon mai intentioneaza sa refinanteze datoriile pe termen scurt si lung ale grupului Oce, in cazul in care va fi necesar.

NewsIn