Numarul miliardarilor indieni s-a dublat intr-un singur an

Data publicarii: Astazi, 19-11-2009 | International

Cu o piata bursiera extrem de animata si o economie inca robusta, numarul miliardarilor din India aproape s-a dublat in decursul unui singur an, conform analizei revistei americane Forbes.

In 2009, bursa indiana s-a apreciat cu mai mult de 75%, in timp ce economia a inregistrat o crestere de 7%, cifre impresionante in comparatie cu cele raportate de tarile dezvoltate, multe dintre ele aflate inca in recesiune.

Principalii beneficiari ai bunului mers economic au fost investitorii indieni, care si-au vazut profiturile si, implicit, conturile banacre rotunjite substantial. Daca in 2008 erau 27 de persoane cu averi mai mari de un miliad de dolari, in 2009 numarul acestora a ajuns la 52.

Lista bogatilor Indiei este deschisa de Mukesh Ambani, seful Reliance Industries, cea mai mare companie privata indiana. Averea sa este estimata la 32 miliarde dolari. Pe locul doi, cu 30 miliarde dolari, este Lakshim Mittal, iar pe trei Anil Ambani, cu 17,5 miliarde dolari.

Valoarea combinata a averilor celor mai bogati 100 de indieni este de 276 miliarde dolari, echivalentul a un sfert din Produsul Intern Brut al tarii.

Redactia BankNews.ro