Intretinerea se dubleaza la apartamentele noi

Data publicarii: 27-11-2009 | Actualitate

In cazul complexului New Town din Capitala, locatarii achita impreuna 50.000 de lei/luna doar pentru serviciile de mentenanta. Costurile de intretinere ale apartamentelor noi pot fi duble sau chiar triple fata de cele din cazul locuintelor vechi. Facilitatile care incanta ochiul clientilor in pliantele viu colorate sunt platite apoi cu varf si indesat: spatiile verzi, locurile de joaca pentru copii, piscina si paza ajung sa coste aproape cat rata la banca.

De multe ori, oamenii nici nu stiu pentru ce platesc, lunar, pana la 1.000-1.500 de lei, in functie de complex.

Este cazul locuitorilor din complexul rezidential New Town din zona Dristor, din Capitala - abia dupa ce s-au mutat, acestia au constatat ca numai pentru serviciile de mentenanta operate in prezent de catre dezvoltator se platesc 50.000 de lei lunar. Aceasta suma umfla simtitor nivelul total al intretinerii.

600 de lei/luna, fara utilitati

"Tariful se achita pe metru patrat. Eu, personal, pentru apartamentul de trei camere, cu doua locuri de parcare si o boxa, platesc lunar 600 de lei, la care se adauga 100 de lei pentru gaze si inca 100 de lei pentru lumina", spune Mihai, unul dintre locatarii blocului

Potrivit acestuia, oamenii nu se pot organiza deocamdata intr-o asociatie de proprietari, intrucat din cele 317 locuinte au fost vandute circa 50%, astfel ca depind de dezvoltator.

Totalul cheltuielilor lunare pentru tot blocul este 150.000 de lei. "In plus, pe anul acesta, toata lumea trebuie sa plateasca si suma de 600 de lei la fondul de rulment, indiferent insa de suprafata locuintei detinute. In conditiile in care deocamdata nu este nevoie de reparatii, iar firma la care platim poate da faliment oricand, fara ca noi sa folosim acei bani", adauga Ioana, o alta clienta.

Integral in Evenimentul Zilei