FMI saluta angajamentul Ungariei privind deficitul bugetar
Data publicarii: 10-06-2010 | InternationalNoul sef al misiunii FMI in Ungaria, Christopher Rosenberg, a declarat ca fondul saluta angajamentului guvernului Fidesz de a mentine obiectivul de deficit bugetar de 3,8% pentru anul acesta, prin noi masuri de corectie, daca va fi nevoie, relateaza Budapest Report.
"Salutam angajamentul autoritatilor fata de obiectivul fiscal de deficit de 3,8% din PIB pentru 2010, convenit in baza programului sustinut de FMI si UE, si intentia lor de a implementa masurile de corectie necesare pentru a se asigura ca aceasta tinta este atinsa si ca economia ungara continua pe o cale sustenabila", a declarat seful FMI in Ungaria.
Rosenberg a avut discutii "informale, dar utile" cu cabinetul ungar luni, marti si miercuri, si a precizat ca FMI intentioneaza sa discute masurile necesare la inceputul lunii iulie.
Si Comisia Europeana a salutat angajamentul Ungariei fata de obiectivele de deficit bugetar stabilite pentru anul 2010 si fata de planurile de a lua noi masuri daca va fi nevoie.
Ungaria a primit un imprumut in valoare de 25 de miliarde de dolari de la Uniunea Europeana si de la FMI in noiembrie 2008, pentru a evita prabusirea forintului, pe fondul crizei financiare.
Saptamana trecuta, oficiali unguri au provocat panica pe pietele financiare, sugerand ca tara ar putea urmari un scenariu similar Greciei. Ministii au retractat ulterior comentariile, subliniind ca deficitul de 3,8% din PIB ramane obiectivul pentru anul acesta.
Marti, premierul ungar Viktor Orban a prezentat in Parlament un plan de actiune pentru cresterea veniturilor la bugetul de stat. Este vorba despre un set de masuri, printre care plafonarea salariilor bugetarilor, introducerea unei cote unice de impozitare de 16% si taxarea suplimentara a bancilor.
Seful Executivului de la Budapesta a declarat in fata parlamentarilor ca Ungaria trebuie sa se concentreze pe un capitalism productiv in economie si ca trebuie schimbate bazele sistemului fiscal.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online