Cele mai bogate 10 tari din lume VEZI TOPUL
Data publicarii: 27-09-2011 | International
Austria se afla pe ultima pozitie in clasamentul celor mai bogate 10 tari din lume, cu un PIB pe cap de locuitor de 39.711 dolari, potrivit businessinsider.com. Avand o populatie de 8.41 milioane de persoane, dintre care majoritatea vorbesc germana, industriile principale din Austria sunt legate de constructii, alimente si metale.
Taram al spiridusilor, Irlanda (locul 9) se mandreste cu un PIB pe cap de locuitor de 39.999 dolari si o populatie de 4.58 milioane. Principalele industrii sunt cea metalifera, alimentara si textila.
Organizatorul Cupei Mondiale din 2010, Olanda (locul 8) este cunoscuta pentru rata scazuta a somajului si un PIB pe cap de locuitor de 42.447 dolari. Aceasta tara are o populatie de 16.68 milioane si industriile sale principale includ agricultura, prelucrarea metalelor si produsele de inginerie.
Chiar daca lumea cunoaste Elvetia (locul 7) pentru inventarea celebrului sau briceag si a ciocolatei de neinlocuit, aceasta tara este un loc nemaipomenit pentru investitori. Elvetia sustine un PIB pe cap de locuitor de 46.424 dolari, la o populatie de 7.86 milioane. Economia lor se bazeaza pe turism, masini si substante chimice.
Statele Unite se afla pe locul al 6-lea in topul celor mai bogate tari, avand un PIB pe cap de locuitor de 47.084 dolari. SUA este insa una dintre cele mai populate tari din lume, cu mai mult de 310 milioane de locuitori. Industriile sale principale se bazeaza pe petrol, otel si constructia de autovehicule.
Singapore (locul 5), tara in Asia de Sud formata din 63 de insule, insumeaza 5.070.000 de locuitori. PIB-ul tarii pe cap de locuitor este de 56.797 dolari.
Norvegia (locul 4)
Emiratele Arabe Unite (locul 3)
Luxemburg (locul 2)
Cea mai bogata tara din lume este Qatar. Natiunea araba are un PIB pe cap de locuitor 91.379 dolari, la o populatie de 1,69 milioane de persoane.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice