CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT PRELUAREA CTE IERNUT DE CATRE SNGN ROMGAZ SA
Data publicarii: 21-01-2013 | Afaceri
Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica ce se va realiza prin preluarea de catre SNGN Romgaz a Centralei Termoelectrice Iernut (CTE Iernut) de la SC Electrocentrale Bucuresti SA - Sucursala Electroctrocentrale Mures.
Impreuna cu CTE Iernut, SNGN Romgaz SA va prelua si elementele aflate in stransa interdependenta cu aceasta: salariati, contracte, active circulante.
Transferul dreptului de proprietate asupra CTE Iernut se realizeaza in scopul stingerii datoriei pe care SC Electrocentrale Bucuresti SA o are fata de SNGN Romgaz SA.
CTE Iernut este prezenta pe pietele producerii si comercializarii de energie electrica, serviciilor tehnologice de sistem si a celei de echilibrare. Pe piata producerii si comercializarii de energie electrica cota detinuta de CTE Iernut in anul 2011 s-a incadrat in intervalul [0-5]%. Principalii concurenti ai CTE Iernut pe aceasta piata sunt SC Hidroelectrica SA, SN Nuclearelectrica SA si S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. (rezultat in urma fuziunii dintre S.C. Complexul Energetic Craiova S.A., S.C. Complexul Energetic Rovinari S.A., S.C. Complexul Energetic Turceni S.A. si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia S.A.)
SNGN Romgaz SA are ca obiect principal de activitate extractia gazelor naturale.
Ca urmare a realizarii concentrarii economice, SNGN Romgaz SA va intra pe toate cele trei piete pe care activeaza CTE Iernut, realizandu-se astfel o crestere a numarului de concurenti pe aceste piete.
Concentrarea conduce la integrarea pe verticala a celor doua parti, avand in vedere ca CTE Iernut produce energie electrica pe baza de gaze naturale.
Analiza efectuata din punct de vedere concurential a demonstrat ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special ca urmare a crearii sau consolidarii unei pozitii dominante.
In aceste conditii Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune, constatand ca, desi operatiunea cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal.
Notificarea operatiunii de concentrare economica a fost depusa la autoritatea de concurenta pe 1 noiembrie 2012.
Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul autoritatii de concurenta, dupa obtinerea acordului partilor implicate referitor la datele cu caracter confidential.
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI