Cum s-a inecat hidrocentrala de pe Jiu in PET-urile romanilor nesimtiti

Data publicarii: 01-04-2013 | Mediu

Sute de tone de deseuri menajere, PET-uri, arbusti, dar si animale moarte, aparatura electrocasnica sau diferite obiecte de uz casnic pun in pericol an de an functionarea normala a hidrocentralelor din toata tara. In ultimii cinci ani, poluarea apelor de suprafata a fost tot mai pronuntata, sustin reprezentantii Hidroelectrica, care au pus la dispozitia gandul imagini cu hidrocentrale ”avariate” de gunoaie.

Luate de rauri, gunoaiele parcurg o intreaga calatorie, de la izvoare si pana la constructiile hidrotehnice, care sunt primele obstacole in calea lor.

Recent, un astfel de caz s-a inregistrat pe raul Jiu, unde o viitura a adus sute de metri cubi de PET-uri si tone de alte deseuri riscand sa "inece" centralele hidroelectrice de la Vadeni si Targu Jiu.

  Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, este revoltat de situatie si spune ca problema apare in primavara fiecarui an nu numai pe Jiu, ci pe toate raurile, punand in pericol constructiile hidrotehnice si siguranta locuitorilor.

El spune ca vina apartine Apelor Romane, institutie careia Hidroelectrica ii plateste anual taxe de 80 de milioane de euro pentru apa si care are obligatia sa curete apele.

Integral in Gandul.info