Angajatii de la Oltchim au primit o parte din salarii, a anuntat AJOFM Valcea

Data publicarii: 12-04-2013 | Diverse

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Valcea a incheiat actiunea de punere in plata a salariatilor de la combinatul Oltchim, iar acestia pot accesa cardurile in vederea sumelor distribuite, informeaza un comunicat remis vineri AGERPRES.

Astfel, potrivit comunicatului AJOFM, au fost distribuite catre bancile platitoare sumele cuvenite pentru fiecare salariat al combinatului valcean, conform Legii nr. 200 din 22 mai 2006 (actualizata) privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale. 

Prin acest Fond se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei si fata de care a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare. 

Salariatii de la Oltchim Ramnicu Valcea au protestat timp de trei saptamani pentru achitarea restantelor salariale cat si pentru elaborarea unei strategii de repunere in functiune a combinatului valcean la o capacitate de peste 65% 

Oltchim este cel mai mare agent economic din judetul Valcea, cu capital majoritar de stat, unde lucreaza peste 3.000 de angajati. In vara anului 2012, Oltchim a fost inchis din cauza datoriilor, ulterior a trecut printr-o privatizare esuata. A fost repornit la 5% capacitate in octombrie. Din ianuarie 2013, Oltchim a intrat in procedura de insolventa. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: