Marcile de stat ar putea scumpi bijuteriile cu 10%
Data publicarii: 30-04-2013 | Afaceri
Aplicarea marcilor de stat pe fiecare bijuterie vanduta in Romania ar putea scumpi bijuteriile din metale pretioase cu aproximativ zece procente.
Pentru a evita comercializarea falsurilor, autoritatile intentioneaza sa introduca o lege prin care Protectia Consumatorilor va aplica o marca pe toate bijuteriile din metale pretioase vandute pe teritoriul Romaniei, insa bijutierii sustin ca aceasta lege ar avea efecte negative si pentru ei, si pentru clienti, relateaza Digi24.
Fiecare firma care produce sau comercializeaza astfel de bijuterii ar trebui sa le prezinte autoritatilor pentru a le fi analizata compozitia si conformitatea materialelor si a le fi aplicata stanta cu marca de stat.
Autoritatile spera ca, in acest mod, se va reduce evaziunea din acest domeniu, ce reprezinta circa jumatate din piata de metale pretioase, in 2013, adica aproximativ 500 de milioane de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza