Rezervele mondiale de petrol au crescut cu 3% in 2012
Data publicarii: 06-11-2013 | InternationalRezervele mondiale de petrol au crescut cu 3%, in timp ce rezervele de gaz au scazut cu 2%, din cauza unor estimari in scadere a rezervelor, ce pot fi atribuite pretului scazut al gazului in America de Nord, conform raportului anual Global oil and gas reserves study. Studiul analizeaza rezultatele din explorare si productie la nivel mondial si regional a 75 de companii, pe un orizont de cinci ani, cuprins intre 2008 si 2012.
Cheltuieli de capital
Cheltuielile de capital la nivel mondial pentru companiile analizate s-au ridicat la 541 miliarde de USD in 2012. Cresterea puternica a cheltuielilor cu explorarea si dezvoltarea a fost, intr-o oarecare masura, compensata prin scaderea costurilor de achizitie a proprietatilor imobiliare. Combinat, cheltuielile cu explorarea si dezvoltarea au crescut cu 20% in 2012 si cu 48%, in perioada 2008-2012. Cresterea cheltuielilor in 2012 s-a putut observa in toate regiunile geografice cuprinse in studiu, dar nivelul reinvestitiilor in operatiuni de petrol si gaze a variat destul de mult intre regiuni in perioada celor 5 ani analizati.
Rezervele de petrol
La nivel mondial, rezervele de petrol la sfarsitul anului 2012 pentru companiile analizate erau cu 3% mai mari, Canada si S.U.A. raportand cele mai mari cresteri. Dupa scaderea inregistrata in 2011, productia mondiala de petrol a crescut cu 2% in 2012, in toate regiunile, cu exceptia Europei. Productia de petrol in Europa a scazut, pe fondul unor cheltuieli de capital care nu au fost suficiente pentru a mentine baza rezervelor. Astfel, rata de inlocuire a productiei a fost puternica in ultimii ani, cu o rata a descoperirilor de zacaminte si dezvoltare de 148% in 2012 si cu o medie de 122% pentru ultimii cinci ani.
Rezervele de gaz
Rezervele de gaz au scazut cu 2% in 2012 la nivel mondial. Rezervele aditionale de 64,8 Tcf au fost raportate ca extensii si descoperiri. Aceste rezerve noi au fost neutralizate intr-o anumita masura de revizuiri in scadere de 28,3 Tcf, cauzate in principal de scaderea pretului gazului in S.U.A. si Canada. Productia de gaz natural a crescut cu 3% in 2012, S.U.A. raportand cea mai mare crestere. Productia de gaz in S.U.A. a crescut in ciuda micsorarilor temporare ale productiei cauzate de preturile mici, subliniind potentialul de crestere a productiei, in cazul in care preturile vor creste. Declinul in rezervele de gaz in 2012 a condus la o rata de inlocuire a productiei de gaz prin descoperiri de zacaminte si dezvoltare de 84%. Media celor cinci ani (2008-2012) s-a pastrat la o rata robusta de 125%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?