Guvernul britanic nu mai detine actiuni la Royal Mail

Data publicarii: 14-10-2015 | International
Guvernul britanic si-a vandut marti si ultimele actiuni pe care le mai detinea la grupul postal Royal Mail, obtinand 591,1 milioane de lire sterline (907,87 milioane de dolari) de pe urma vanzarii unui pachet de 13% din actiunile operatorului postal iar restul de 1% a fost facut cadou angajatilor, transmite Reuters.

Guvernul britanic a informat marti ca a finalizat vanzarea pachetului de 13% din actiunile Royal Mail printr-un proces accelerat de plasare catre un investitor institutional la un pret de 455 pence per actiune, astfel ca in prezent nu mai detine nicio actiune la operatorul postal care pana in 2013 a fost detinut in intregime de stat.

In urma cu doi ani, Guvernul britanic a vandut un prim pachet de 60% din actiunile Royal Mail la un pret de 330 de pence pe actiune iar in luna iunie a acestui an a mai vandut jumatate din participatia de 30% la un pret unitar de 500 de pence per actiune, ceea ce i-a adus suma de 750 milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

In total, Guvernul britanic a obtinut aproximativ 3,3 miliarde de lire sterline de pe urma privatizarii Royal Mail, operatiune care a fost criticata de politicienii din opozitie si de sindicate potrivit carora operatorul postal a fost vandut la un pret mult prea mic.

Royal Mail domina piata serviciilor postale din Marea Britanie chiar daca monopolul sau de 350 de ani asupra livrarilor de scrisori a luat sfarsit in 2006 ca urmare a liberalizarii pietei.

 AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: