Piraeus Bank nu va imbunatati oferta de achizitie a Bank of Cyprus
Data publicarii: 10-01-2007"Piraeus Bank nu itentionaza sa faca o noua oferta de preluare a Bank of Cyprus. In perioada urmatoare vom lichida pachetul de actiuni detinut din BoC intr-o modalitate benefica pentru actionari", a adaugat responsabilul bancii elene intr-un comunicat.
Piraeus Bank o urmarit o eventuala fuziune cu BoC inca dupa ce achizitiont o participatie de 10% din banca cipriota, considerand ca reteaua bancara din Grecia a BoC va complementa reteaua proprie, aflata in plina crestere.
"Actiunile BoC se afla momentan in scadere, avand in vedere ca exista posibilitatea lichidarii unui pachet mare de actiuni", a declarat analistul pentru Kappa Securities, Nick Galoussis.
"Actiunile Piraeus s-au depreciat pe fondul dezamagirii investitorilor, care doreau o fuziune cu BoC", a continuat acesta.
BoC, cel mai important grup bancar din Cipru, a cunoscut o perioada de extindere rapida in Grecia incepand cu anii 1990. In cursul anului trecut a luat parte, dar s-a retras dintr-o cursa pentru preluarea bancii grecesti Emporiki Bank, care a fost in final achizitionata de banca franceza Credit Agricole.
In luna decembrie 2006, Piraeus a oferit 2 euro si 0,36% din actiunile proprii pentru o actiune BoC. Conform acestei oferte, o actiune BoC valora 10,63 de euro iar suma oferita pentru intregul grup era de 5,8 miliarde de euro.
Consiliul de administratie al BoC a respins in unanimitate aceasta oferta, motivand ca oferta facuta de Piraeus Bank nu reflecta valoarea reala a bancii, oferind drept referinta pretul mult mai mare recomandat de analistii unor banci de investitii internationale. Actiunile BoC s-au depreciat cu 3,4%, pana la 10,94 de euro in timp ce actiunile Piraeus Bank au scazut cu 3,1%, pana la 24,64 de euro.
"Pentru Piraeus, optiunile de crestere prin preluari in Grecia sunt din ce in ce mai reduse, nemaifiind prea multe banci de vanzare", a declarat analistul grupului Artion Securities, Elias Lazaris.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?