Romstal Leasing: Din 2007, leasing instant prin SMS
Data publicarii: 29-01-2007In 2006, Romstal Leasing a incheiat contracte in valoare de 139,2 milioane de euro
Compania Romstal Leasing a finantat in 2006, 4.650 de contracte de leasing in valoare de 139,2 milioane de euro, in crestere cu 93% fata de anul 2005. Valoarea bunurilor finantate in 2006 a ajuns la 116,8 milioane de euro, fiind in crestere tot cu 93% fata de anul trecut.
"Romstal Leasing a finalizat anul 2006 intr-un ritm crescator, sustinut de ofertele avantajoase din punct de vedere al costurilor si conditiilor de finantare oferite in mod constant pe parcursul anului. Deschiderea noastra pentru a finanta o gama larga de bunuri, inclusiv terenuri, imobile cu destinatie comerciala sau rezidentiala si acoperirea la nivel national, ne-a adus avantaje importante in 2006", a declarat Ionut Chirila, Director Marketing Romstal Leasing.
Evolutie spectaculoasa pentru leasingul imobiliar
Lansat in luna martie a anului 2006, leasingul imobiliar a reprezentat 6% din totalul finantarilor, fiind incheiate 48 de contracte in valoare totala de 9,5 milioane de euro. La finalul anului 2006, in portofoliul companiei autoturismele reprezentau 43%, vehiculele comercialele 42%, motocicletele 2,5%, echipamentele 6,5%, iar leasingul imobiliar 6%.
Planuri pentru 2007
Pentru 2007 Romstal Leasing intentioneaza sa obtina o cota de piata de 4,6% si o crestere a numarului de contracte mai mare decat ritmul prognozat pentru piata de leasing, care se situeaza la 15-20%. In ceea ce priveste piata, compania se asteapta la o incetinire a cresterii pe segmentul auto, in schimb mizeaza pe potentialului leasingului imobiliar, care ar putea atinge in 2007 o cota de circa 7-8% din totalul pietei din Romania.
Romstal Leasing are o retea de 20 birouri teritoriale localizate in Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Braila, Brasov, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara, Focsani. Pana la finalul anului 2007, Romstal Leasing intentioneaza sa isi extinda reteaua teritoriala cu inca 12 birouri locale.
La finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de de Est a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de Euro. Tranzactia urmeaza a fi finalizata in luna martie a acestui an.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?