Arhiva » August 2006 » 10 August 2006

Toate stirile publicate in data de 10 August 2006 | 42 de inregistrari

  • Interamerican inregistreaza, si in acest an, cel mai bun randament

    INTERAMERICAN Romania a inregistrat in perioada ianuarie – iunie 2006 cel mai ridicat randament, atat in ceea ce priveste fondurile de investitii administrate in moneda nationala, cat si fondurile unit linked in Euro, surclasand performanta programelor similare ale celorlalte companii de asigurari. Cele trei programe de investiţii in RON &

  • Volksbank deschide o sucursala la Roman

    Volksbank a decis sa deschida o noua sucursala in municipiul Roman, judetul Neamt si a ajuns astfel la o retea de 58 de sucursale la nivelul intregii tari, potrivit unui anunt publicat, marti, in Monitorul Oficial.

  • Tranzactii la BRM de 3,6 miliarde de dolari

    Din 1996, Bursa Romana de Marfuri a organizat 6.000 de proceduri in valoare de 3,66 miliarde de dolari, pentru peste 200 de clienti.

  • Estul Europei, taramul fagaduintei... profitului bancar

    O privire aruncata in fuga asupra indicatorilor financiar-bancari configureaza un posibil trend in regiune: piata bancara a tarilor recent integrate in UE va creste mai incet, Romania este profitabila si se afla in perioada marilor achizitii si fuziuni, iar Rusia pare mina de aur pentru urmatorii ani.

  • Rata inflatiei scade la 6,21 de procente

    Rata anuala a inflatiei a coborat la 6,21% in iulie de la 7,11%, cat a fost in iunie, ca efect al scaderii pretului legumelor cu 14,6% si al citricelor cu 2,3%, care au compensat scumpirea tigarilor, alcoolului si a gazelor, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

  • Mai dureaza cateva luni...

    Dupa ce a inchis un teren responsabil cu 8% din nevoile zilnice ale SUA in urma identificarii unor conducte corodate, BP, una dintre cele mai mari companii petroliere, a anuntat ca reluarea extractiei de 400.000 de barili pe zi in zona Prudhoe Bay se va amana cu cateva saptamani sau chiar cu cateva luni.

  • Posibila fuziune pe piata imobiliara

    Actionarii dezvoltatorului imobiliar Impact Bucuresti vor decide pe data de 5 septembrie in favoarea sau impotriva fuziunii prin absorbtie cu societatea Patagonia Invest, a anuntat compania, in cursul zilei de joi, prin intermediul unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

  • Mexicul nu se simte bine cu datorii externe

    Mexicul si-a anuntat intentia de a vinde obligatiuni locale in valoare de sapte miliarde dolari pentru a plati jumatate din datoriile catre Banca Mondiala si Banca de Dezvoltare Inter-Americana, inainte de termen. Tranzactia va reduce datoriile externe ale guvernului la 6,4% din PIB.

  • Prea multe investitii straine

    Reprezentanti PD din Consiliul Local Deva nu au votat in favoarea unei investitii de milioane de euro in localitate. In sedinta de miercuri a Consiliului, acestia s-au abtinut de la vot si au blocat astfel realizarea investitiei de 6 milioane euro intr-un hypermarket Spar.

  • ING isi mareste performantele

    ING  Group NV, cea mai mare companie olandeza de servicii financiare, a raporta pentru al doilea trimestru al anului o crestere a profiturilor cu 30%, ajutata de incasarile semnificative din servicii bancare online si dezvoltarea pietei asigurarilor in Asia si Europa.

  • Ajutorul de stat, mai restrictiv

    Criteriile de acordare a ajutorului sociala fost modificate de Guvern. Venitul minim garantat nu va mai fi acordat doar in functie de castigul net realizat, ci si de bunurile pe care le detin persoanele singure sau familiile care solicita acest sprijin financiar.

  • Guvernul reglementeaza inclusiv inaltimea gardurilor din Delta Dunarii

    Potrivit unui plan urbanistic adoptat de Guvern, locuitorii din Delta Dunarii vor trebui sa foloseasca la constructii tigla cu olane sau stuf pentru acoperis, socluri de piatra, gard de plasa completat cu vegetatie sau din stuf, toate in culori naturale, specifice zonei.

  • Irakul vrea investitii romanesti

    Presedintele irakian, Jalal Talabani, a invitat Romania sa-si asume un "rol important" in industria petroliera irakiana. "Romania poate ajuta la cresterea exporturilor petroliere si la aprovizionarea pietii interne cu produse derivate", a afirmat presedintele Talabani.

  • China vrea sindicate la Wal-Mart

    Compania Wal-Mart Stores si Sindicatul oficial al Chinei continua seria de divergente pe tema sindicalizarii lucratorilor din magazinele companiei, inceputa in urma cu doua saptamani. Unul dintre oficialii Uniunii sindicale chineze a declarat ca, intre cele doua parti, va avea loc o discutie in acest sens.

  • Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Emporiki Bank de catre Credit Agricole

    Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea economica realizata de Crédit Agricole SA prin preluarea controlului asupra Emporiki Bank of Greece SA, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Consiliul Concurentei a solicitat completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal.O decizie cu privire la operatiunea de co

  • Raiffeisen International anunta rezultate record la jumatatea acestui an

    Raiffeisen International Bank-Holding AG, care face parte din grupul Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), a inregistrat o noua crestere record a profitului in primul semestru al anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Profitul consolidat (dupa impozitare si interese minoritare) pentru primele sase luni ale anului a ajuns la 289,2 milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere cu 55,6% fata de sfarsitul lunii iu

  • BRD Sogelease a devenit BRD Sogelease IFN SA

    BRD Sogelease, subsidiara de leasing a BRD - Groupe Societe Generale, si-a modificat denumirea si forma juridica in BRD SOGELEASE IFN S.A., in conformitate cu cerintele prevederilor legale ce reglemeteaza piata institutiilor financiare nebancare din Romania respectiv, Ordonanta Guvernului nr. 28/2006, astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 266/2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

    „Preluarea de ca

  • Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru cu un profit de 21 de milioane euro

    Raiffeisen Bank a inregistrat la sfarsitul primului semestru al anului 2006 un profit inainte de impozitare de 21 de milioane euro (conform iFRS), cu 28% mai mare fata de 30 iunie 2005 cand valoarea sa a fost de 16,4 milioane de euro, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Profitul inregistrat dupa impozitare a fost de 17,5 milioane de euro. Activele totale au crescut cu aproape 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajun

  • Alro a ales Deloitte pe postul de auditor financiar

    Actionarii Alro Slatina au ales pe Deloitte Audit ca auditor financiar, a informat, joi, un comunicat al Bursei de Valori (BVB), citat de NewsIn. Alro este listata la BVB in prima categorie. Compania din Slatina a inregistrat in 2005 o crestere cu 11% a productiei de aluminiu turnat si aliaje de aluminiu, pana la nivelul de 243.600 de tone si s-a concentrat anul trecut pe productia de bunuri cu valoare adaugata mare, care reprezinta circa 90% d

  • Banca Sanpaolo IMI Romania isi majoreaza capitalul cu peste 10 milioane euro

    Actionarii Sanpaolo IMI Bank Romania au hotarat majorarea capitalului social al bancii cu 36,03 milioane lei (10,2 milioane euro) printr-o emisiune de actiuni, iar actionarii actuali au drept de preferinta la subscriere, potrivit unui anunt publicat, miercuri, in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn. Capitalul social al bancii va creste astfel de la 103,97 milioane lei (29,56 milioane euro), cat este in prezent, pana la 140 milioane lei (39,8 m

  • Omniasig a incheiat afaceri de 227 milioane lei in primul semestru

    Compania de asigurari Omniasig a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 227 milioane lei (64,25 milioane euro) in primul semestru al anului 2006 si un profit inainte de impozitare de 5,76 milioane lei (1,64 milioane euro), a anuntat, joi, un comunicat al companiei, informeaza NewsIn. In portofoliul companiei, cea mai mare pondere au inregistrat-o asigurarile auto, cu prime brute subscrise in valoare de 81,84 milioane lei (23,31 milioane euro

  • 30 de milioane euro in parcul industrial Bucuresti Vest

    Compania de investitii imobiliare comerciale in Europa de sud-est Equest Balcan Partners (EBP) a achizitionat in jur de zece hectare in parcul industrial Bucuresti Vest, pentru aproximativ 5,4 milioane de euro, urmand sa investeasca inca 26 de milioane de euro in logistica.

  • Erbasu SA construieste Pavilionul Expozitional Constanta

    Erbasu SA va continua sa construiasca pavilionul expozitional din Constanta dupa ce Consiliul Judetean a obtinut fonduri in acest sens. Constructia a beneficiat de fonduri europene de 6 milioane euro, finantare care a fost suspendata dupa ce Oficiul European de Lupta Anti-Frauda a descoperit o serie de nereguli.

  • Compania Intel, dezinteresata de telefonie prin Internet

    Cel mai mare producator de microprocesoare din lume, Intel Corp, a anuntat ca a vandut o divizie specializata in tehnologie pentru sectorul de telefonie companiei canadiane Eicon Networks, renuntand astfel la un sector de activitatea care odata parea promitator.

  • Depozit de gaze naturale pentru situatii de urgenta

    Prin intermediul unui ordin al ministrului Economiei si Comertului, depozitul subteran de la Urziceni va asigura, intre 1 noiembrie si 1 martie, rezerva de gaze naturale necesara pentru alimentarea in conditii optime a tuturor categoriilor de consumatori.

  • Franta mai da o sansa tarilor sarace

    Christine Lagarde, ministrul comertului din Franta, doreste sa propuna reluarea discutiilor privind liberalizarea comertului mondial. In acest sens, ministrul Lagarde a sugerat ca pachetul privind agricultura sa fie discutat separat in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului.

  • Afacerile cu extensia “.eu” au fost stopate

    Organismul insarcinat cu gestionarea extensiei internet ".eu" pana in 2010, EURid, a anuntat ca a blocat 74.000 de domenii ".eu" deoarece exista suspiciunea ca proprietarii acestora le-au inregistrat in scopul de a le revinde ulterior celui care ofera cel mai mare pret.

  • Tranzactii de 10 milioane de euro pe Bursa

    Valoarea schimburilor inregistrate in cursul sedintei bursiere de joi a urcat cu aproximativ 40% fata de sedinta anterioara, de miercuri, pentru a ajunge astfel la 33,63 milioane lei (9,51 milioane de euro) in conditiile unui rulaj de aproape 53 milioane de actiuni tranzactionate.

  • Clauza natiunii celei mai favorizate ramane si dupa aderarea la UE

    Exporturile Romaniei pe piata SUA se desfasoara in proportie de 75 la suta in regimul Clauzei natiunii celei mai favorizate, taxele vamale fiind similare cu cele pe care SUA le aplica si produselor exportate de UE. De altfel, SUA au consolidat in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului taxele pe care le aplica in acest regim. 

  • Si persoanele fizice ar putea fi impozitate la tranzactii imobiliare

    Sebastian Bodu, seful ANAF, a inaintat Ministerului Justitiei un proiect de act normativ prin care propune ca si persoanele fizice care desfasoara activitati comerciale sa fie considerate comercianti in ceea ce priveste vanzarile si cumpararile repetate de constructii si terenuri.

  • ANAF lupta cu producatorii de alcool

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inaintat Ministerului de Finante un proiect de act normativ care prevede o serie de modificari la Codul Fiscal si la Codul Comercial menite sa inchida subrefugiile legislative folosite de unii producatori de alcool si uleiuri minerale, prin neplata accizelor.

  • Avioane la sol!

    Politia din Marea Britanie a anuntat dejucarea unui complot care viza aruncarea in aer a unui numar de 12 avioane si a facut aproximativ 20 de arestari in acest caz. In urma anuntului, cele mai mari companii de transport aerian de persoane si-au suspendat cursele cu destinatia Londra.

  • 70 mil. dolari pentru reducerea decalajului digital dintre urban si rural

    Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca pana in 2007 va avea loc selectia localitatilor eligibile pentru proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere". In acest program, care prevede instalarea de retele electronice informatizate, vor fi incluse 200 de asezari rurale sau urbane cu mai putin de 30.000 de locuitori.

  • Companiile petroliere, obligate sa investeasca in biocombustibili

    Ministerul Economiei si Comertului recomanda companiilor petroliere sa-si asume programe de investitii pentru producerea de biocombustibili punandu-le in fata alternativa suprataxarii profiturilor obtinute in urma preturilor internationale ale titeiului in continua crestere.

  • Relatiile comerciale, in conflict cu functia de consultant fiscal

    Consultantii fiscali nu pot incheia contracte cu firmele la care fost angajati in ultimii doi ani sau daca au rude pana la gradul IV in conducerea sau actionariatul acelei firme, informeaza NewsIn. Guvernul a aprobat, miercuri, Regulamentul de organizare si de functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, care reglementeaza exercitarea profesiei de consultant fiscal in Romania.

    Daca nu respecta regulamentul, consultantii fis

  • Economia Marii Britanii nu va fi afectata de atentatul dejucat la Londra

    Economia Marii Britanii nu va fi afectata semnificativ pe termen lung din cauza atentatului dejucat, joi, pe aeroportul londonez Heathrow, estimeaza expertii, transmite Reuters, citat de NewsIn. "Este posibil ca atentatul esuat sa afecteze zborurile transatlantice, in asa masura incat economia Marii Britanii sa sufere un impact semnificativ? Consideram ca raspunsul, pe scurt, este, cel mai probabil: nu", apreciaza Holger Schmieding, economist l

  • Lectia turceasca pe segmentul cardurilor, obligatorie pentru bancile romanesti

    Turcii sunt "profesori" pe segmentul cardurilor bancare, institutiile de credit din aceasta tara exceland in domeniu. Aceasta situatie este vizibila si pentru specialistii din domeniu, reprezentantii MasterCard laudand activitatea bancilor din Turcia pentru inventivitatea si tupeul de care dau dovada atunci cand vine vorba de plasticul ce tine

  • BRD Soc Gen vrea sa emita obligatiuni de 500 milioane euro in 2006-2007

    Conducerea BRD SocGen a propus actionarilor bancii emiterea de obligatiuni in perioada 2006-2007, in limita maxima a 500 milioane euro sau echivalentul in lei, potrivit unui document publicat pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Conditiile acestei emisiuni

  • Sa privatizam CEC asa cum trebuie

    Inca o data avem de-a face cu o potentiala privatizare controversata. De ce controversata? Pentru ca acum nu este nici momentul si nici modul optim pentru ca Statul roman sa vinda si ultima mare banca cu capital de stat. Insa ceea ce este cu adevarat trist este ca modul in care a fost

  • Conducerea Tremag Tulcea cere actionarilor sa aprobe delistarea companiei

    Actionarii companiei tremag din Tulcea vor decide in data de 5 septembrie propunerea conducerii companiei de a retrage actiunile de la tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat joi, un comunicat transmis de companie Bursei. In cadrul adunarii generale a actionarilor

  • Euro s-a apreciat pana la 3,52 lei la inchiderea sedintei valutare

    Bancile cumparau un euro cu 3,5150 lei si il vindeau cu 3,5200 lei, la inchiderea sedintei valutare de pe piata bancilor, iar moneda europeana a castigat un ban in fata leului, comparativ cu nivelul cotatiilor din deschiderea tranzactiilor de joi. La prima ora de tranzactionare,

  • Dobanda mica ascunde comisioanele mari

    Nu este o regula ca un credit cu o dobanda mica sa fie ieftin. Costul total al creditului il aflam abia dupa ce insumam si comisioanele practicate de banca. Rata dobanzii nu trebuie folosita ca un criteriu exclusiv de selectie atunci cand luam un credit bancar. In unele cazuri, dobanda mica ascunde ori comisioane mari, ori foarte multe. Ca in cazul de fa