Arhiva » August 2006 » 11 August 2006

Toate stirile publicate in data de 11 August 2006 | 39 de inregistrari

  • Sinteza saptamanii financiar-bancare 4 - 11 august

    Sinteza saptamanii BankNews.roSaptamana aceasta, Banca Nationala a Romaniei a hotarat mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 8,75 la suta pe an, continuarea exercitarii unui control ferm al lichiditatii pe piata monetara interna si stabilirea tintei de inflatie pentru anul 2008 la nivelul de 3,8 la suta +/- 1 punct procentual.

    ANAF ne da saptamana aceasta o veste proasta. Firmele trebuie sa-si schi

  • Pune-ti afacerea pe hartie

    In multe companii exista, inca, tendinta de evitare sau de minimizare a utilizarii sistemelor de imprimare color care, in mod traditional, presupun costuri ridicate. Toshiba si Xerox au adus in Romania noi „instrumente“ pentru gestionarea eficienta a documentelor.

  • BP ar putea sista complet exploatarea din Alaska

    Grupul petrolier British Petroleum a declarat ca pana la inceputul saptamanii urmatoare va lua o decizie privind sistarea completa a exploatarii din Alaska, dupa ce guvernul american a decis sa nu inchida portiunea vestica a campului petrolier Prudhoe Bay.

  • Cat dai, atata face: BCA-ul si punctele slabe

    Producatorii spun ca BCA-ul este usor si ca activitatea pe santier se va misca foarte repede. Desi materialul este recomandat de multe firme de constructii, el pare sa aiba o serie de dezavantaje pe care constructorii uita sa le precizeze. Iata cateva din aceste inconveniente...

  • Bursa deschide sedinta in scadere

    Dupa trei zile de crestere, Bursa de Valori Bucuresti a inceput in scadere sedinta de tranzactionare de vineri, astfel incat majoritatea titlurilor cotate au inregistrat deprecieri la 30 de minute de la debutul zilei. De asemenea, toti indicii bursieri consemnau scaderi de aproximativ o jumatate de procent.

  • Navele de agrement, mai multe decat masinile de lux

    Peste 16.000 de nave de diferite dimensiuni folosite in traficul comercial maritim si fluvial si de agrement sunt inmatriculate in Romania, potrivit datelor remise de Autoritatea Navala Romana. Romania are 2.251 de nave fluviale de categoria I, care pot efectua misiuni economice pe apele fluviale internationale.

  • Yanukovych tine partea Rusiei

    Noul prim-ministru al Ucrainei, Viktor Yanukovych, a insistat ca guvernul sau va onora controversatul acord de furnizare a gazului cu Rusia. Ukraina a fost de acord cu dublarea pretului la gazul rusesc, dupa o disputa acerba care a determinat o intrerupere a furnizarii catre Ucraina timp de tei zile.

  • Glaxo umfla preturile la medicamente

    GlaxoSmithKline a cazut de acord sa plateasca 70 milioane de dolari pentru a satisface numeroasele plangeri civile fata de preturile stabilite in SUA la medicamentele produse. Cateva state, organizatii din domeniul sanatatii au lansat actiuni legale impotriva grupului sustinand ca firma a umflat preturile.

  • Un miliard de dolari in dezvoltarea de automobile hibride

    Trei dintre cei mai mari producatori de automobile din lume, General Motors Corp., BMW AG si Daimler Chrysler AG si-au anuntat intentia de a investi in comun suma de aproximativ un miliard de dolari pentru dezvoltarea unui automobil hibrid, capabil sa intreaca oferta constructorului nipon Toyota.

  • Nemtii vor sa investeasca in Clisura Dunarii

    Vicepresedintele Parlamentului Germaniei (Bundestag), Susanne Kastner, a vizitat municipiul Orsova si zonele limitrofe ale acestuia. Motivul vizitei demnitarului german a fost atractia deosebita pe care tot mai multi germani o manifesta pentru zona Orsova-Dubova, cunoscuta sub denumirea de Clisura Dunarii.

  • Vinurile Recas, pe gustul strainilor

    In primul semestru al anului 2006, Cramele Recas, cel mai mare producator de vinuri din Banat, a inregistrat o crestere a vinzarilor interne de 144%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cramele Recas au vindut anul acesta peste 855.000 de sticle de vin, fata de numai 350.000 anul trecut.

  • Serviciul MoneyGram, acum disponibil si prin OTP Bank

    OTP Bank Romania ofera de la inceputul lunii august, serviciul de transfer rapid de bani MoneyGram, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. MoneyGram International este una dintre cele mai prestigioase  companii de transfer de bani din lume. Cele mai importante produse si servicii pe care compania le ofera includ transferul global de bani, ordine de plata si solutii de procesare a platii pentru institutiile financiare si persoane

  • Garda Financiara e cu ochii pe voi

    In perioada  31 iulie - 06 august 2006, Garda Financiara a desfasurat 3.000 actiuni de control operativ si inopinat, in urma carora au fost incheiate 2.588 de acte de control, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In timpul acestor actiuni au fost aplicate amenzi in valoare totala de 3.492.205 RON, fiind incasate 2.454.255 RON. De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de 332.867 RON.

    Dintre actele de

  • Eurom Bank are Director General nou

    Banca Nationala a Romaniei a aprobat, in data de 07.08.2006, numirea in functia de Director General a lui Laurentiu-Gabriel Mitrache, acesta alaturandu-se astfel echipei manageriale a Eurom Bank S.A, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Laurentiu Mitrache are o experienta de peste 23 de ani in domeniul bancar si inca de la inceputurile carierei sale, a avut o traiectorie ascendenta, ocupand functii dintre cele mai diverse.

  • Italo Romena Leasing devine Italo Romena Leasing IFN SA

    Compania de leasing Italo Romena Leasing isi modifica denumirea in Italo Romena Leasing IFN SA, pentru respectarea noilor norme BNR privind institutiile financiare nebancare, conform unei rasportari publicate in Monitorul Oficial, transmite NewsIn. Pe primele patru luni ale anului 2006, Italo Romena Leasing IFN SA a inregistrat o cifra de afaceri de13,44 milioane euro, in vreme ce, pe intreg anul 2005, cifra de afaceri a companiei a inregistra

  • BCR Asigurari de Viata ar putea intra pe piata pensiilor private

    Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) societatii de asigurari BCR Asigurari de Viata, convocata pentru data de 28 august 2006, va decide daca compania va avea ca obiect de activitate si administrarea fondurilor de pensii facultative, conform anuntului de convocare AGA publicat in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn. AGA de la BCR Asigurari de Viata va decide si in privinta modificarii actului constitutiv al societatii, cu privire la capitalul

  • ANAF: Sportul Studentesc este suspectat de evaziune fiscala

    Inspectorii Directiei Antifrauda Fiscala ANAF au efectuat un control la Asociatia Sportiva Fotbal Club Sportul Studentesc, in vederea verificarii transferului unor jucatori la FCU Politehnica Timisoara, Serviciul de Comunicare si Relatii Publice, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Din verificari a rezultat ca prin contractele de novatiune, incheiate intre dl. Vasile Siman, AS FC SPORTUL STUDENTESC si FCU POLITEHNICA TIMISOAR

  • Antreprenorul Rominserv priveste peste gardul Rompetrol

    In 2005, vechiul sistem de masuratori gaze din cadrul Rafinariei Petromidia este inlocuit cu aparate de masura Emerson. Pe 20 iulie 2006, cu firma Emerson, Rominserv va castiga prin Rominserv IAFO Valves doua licitatii. Valoarea contractelor incheiate depaseste 300.000 de euro.

  • Scania isi consolideaza pozitia in Romania

    Compania suedeza va investi 5 milioane de euro pana la sfarsitul lui 2007. Unul dintre principalii constructori mondiali de camioane pentru transport de mare tonaj si autocare si-a anuntat intentia de a deschide inca patru ateliere de service.

  • Normele Euro 5, discutate cu producatorii de autovehicule

    Potrivit Ministerului Integrarii Europene, in anii urmatori, producatorii romani trebuie sa analizeze impactul introducerii sistemului de emisii Euro 5 pentru noile autovehicule, deoarece Comisia Europeana este decisa sa adopte noul Regulament pentru a asigura un standard unitar al pietei interne.

  • Fructele de padure romanesti, cautate de straini

    Productia de fructe de padure prognozata pentru 2006 pe suprafetele administrate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva se ridica la circa 6.700 tone, potrivit datelor serviciului de specialitate din cadrul RNP. Din totalul de fructe achizitionate pana in prezent, o treime au mers la export.

  • Noua generatie de angajati vrea sa-si traiasca viata

    Companiile mari sunt din ce in ce mai generoase in ce priveste acordarea de beneficii pragmatice angajatilor de baza. POotrivit unui studiu JobKite.com, printre ofertele cele mai des intalnite, pe langa salariul cu mult peste medie, sunt asigurarile de viata, mai multe zile de vacanta si ore de lucru flexibile.

  • Afacerea familiei Surdu va deveni IFN (Euro Victoria Leasing IFN SA)

    Compania de leasing Euro Victoria Leasing isi va modifica capitalul social- de la 10,4 milioane lei - la 11,7 milioane lei, si isi va modifica denumirea,in Euro Victoria Leasing IFN SA,  conform unei raportari a companiei in Monitorul Oficial. Majorarea de capital s-a realizat prin aportul in numerar al societatii comerciale Romauto Import SRL,&

  • Romania devine un actor important in domeniul IMM

    Academia de Studii Economice alaturi de Senatul Studentesc prezinta a doua editie a Bucharest Summer University, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In data de 14 August 2006, incepand cu orele 10:00, cu intrare la 9:30, va avea loc la Palatul Parlamentului, Intrarea Brancoveanu Sala Izvor, conferinta de presa dedicata scolii internationale de vara Bucharest Summer University. In cadrul acestui eveniment se va dezbate Rolul I

  • ING Group: profit net de doua miliarde de Euro in al doilea trimestru

    ING Group a anuntat rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, profitul net majorandu-se cu 29,9% in comparatie cu perioada similara a anului trecut si ajungand astfel la 2.014 milioane Euro, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. De asemenea, profitul net pe actiune a crescut cu 29,2% comparativ cu al doilea trimestru al anului 2005, de la 0,72 Euro la 0,93 Euro.

    Aceste rezultate

  • Dobanzi mai mari pentru depozitele clasice ale Leumi Bank

    Imediat dupa preluarea Eurom Bank de catre Bank Leumi le-Israel s-a decis ca, incepand cu data de luni, 14.08.2006, nivelul dobanzilor pentru depozitele clasice in lei si valuta (USD) sa fie modificate, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, pentru depozitele clasice in lei, puteti avea o dobanda de 8%, pe 12 luni, cu plata la scadenta. Dobanzile pentru depozitele in euro nu se modifica, insa cele constituite in mon

  • Acord pentru reducerea poluarii

    Potrivit unui oficial al ONU, "mediul Marii Caspice este extrem de vulnerabil din cauza exploatarii resurselor naturale ale zonei". Din aceasta cauza, Rusia, Iran, Azerbaijan, Kazahstan si Turkmenistan au semnat un acord pentru reducerea poluarii in Marea Caspica care va intra in vigoare sambata.

  • 14% din populatia lumii se teme de un atac terorist

    Un procent de 14% dintre participantii din intreaga lume la un sondaj de opinie au declarat, la sfarsitul lunii iunie, ca se tem de un atac terorist. In acelasi timp, 6% dintre cei intervievati au raspuns ca un atac terorist in urmatoarea jumatate de an este cea mai mare temere a lor.

  • Digi TV isi extinde prezenta in Europa

    RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori de cablu, telefonie siinternet din Romania, intentioneaza sa introduca serviciul Digi TV in Republica Ceha incepand cu septembrie 2006, inaintand deja o cerere pentru a obtine o licenta in acest sens, au declarat reprezentantii companiei.

  • Solicitari record pentru fonduri SAPARD

    Ministerul Agriculturii a anuntat ca Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a primit in luna iulie un numar record de 1.685 proiecte a caror valoare totala se ridica la 727,5 milioane de euro. Afluxul de proiecte a inregistrat o crestere spectaculoasa, ajungandu-se la o medie de 70 de proiecte zilnic.

  • Tranzactii de doar 7 milioane euro la Bursa

    Dupa ce in cursul zilei de joi Bursa de Valori Bucuresti (BVB) consemna o valoare a schimburilor bursiere de aproape 10 milioane de euro, in sedinta de astazi tranzactiile nu au atins nici 7 milioane de euro. In cursul zilei de vineri valoarea tranzactiilor a ajuns la 23,83 milioane lei (6,78 milioane euro).

  • Lista marilor datornici la stat incepe cu CFR

    Cea mai mare datorie recuperata vreodata de fisc este de aproximativ 15 milioane de euro, in urma executarii silite a unor active ce apartin CFR. Cu toate acestea, compania de Cale Ferata ramane pe lista celor mai mari datornici la bugetul de stat, cu un debit de aproximativ sase milioane de euro.

  • Hotelurile din Romania, la fel de scumpe ca acelea din New York

    Hotelurile din Bucuresti au aproape aceleasi tarife cu cele din New York, potrivit unui studiu al grupului bancar elvetian UBS. Aceeasi cercetare indica faptul ca hotelurile de 3 stele din Bucuresti sunt unele dintre cele mai scumpe locatii de pe mapamond, o camera costand 200 de euro pe noapte.

  • Liderul asigurarilor romanesti si-a injumatatit profitul operational in 2006

    Profitul operational al Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a Allianz Group, pe primele sase luni ale anului 2006, a fost de patru milioane euro, fata de opt milioane euro in primele sase luni din 2005, potrivit

  • Romanii aloca pentru asigurari de 35 ori mai putin decat cei din Europa Occidentala

    Primele brute subscrise anual pe cap de locuitor in Romania sunt de circa 57 euro, ceea ce reprezinta jumatate din valoarea inregistrata in statele Europei Centrale si de Est si de 35 ori mai putin decat in cele ale Europei Occidentale

  • Trei SIF-uri raporteaza profituri cumulate in H1 de 43,92 mil. euro

    Trei din cele cinci Societati de Investitii Financiare si-au prezentat ieri bilanturile financiare aferente primei jumatati a 2006, raportand profituri semnificative

  • Bancpost lanseaza creditul Parteneri destinat companiilor mijlocii

    Bancpost lanseaza de saptamana viitoare produsul Creditul Parteneri, care aduce schimbari semnificative in conditiile de finantare a companiilor mijlocii, fiind o facilitate de credit pe termen mediu si lung, informeaza banca. Astfel, pe langa cele doua produse deja lansate

  • Banca Romaneasca majoreaza dobanzile la depozite

    Banca Romaneasca va mari, de luni, dobanzile la depozitele in lei, euro, dolari sau lire sterline, majorare ce se aplica depozitelor cu dobanda fixa si cu plata la scadenta, a anuntat banca, vineri, intr-un comunicat remis NewsIn

  • Cea mai buna banca pe post de angajator

    "Stiu ca in BRD, BCR, Transilvania este destul de naspa, BRD are salarii... si se poarta urat cu personalul (academie militara), BCR-ul are super salarii, dar stresul te termina in cativa ani si Transilvania no comment. Da-mi si mie exemple de banci unde sa-ti faca placere sa lucrezi!", spune No1, unul dintre membrii forumului Cafeneaua Bancara