Arhiva » Iulie 2006 » 17 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 17 Iulie 2006 | 57 de inregistrari

  • Concertul Shakirei umfla afacerile

    Ca sa vada live celebrul dans din buric al columbiencei, fanii vor plati un pret considerabil: minimum 210 lei de persoana, daca nu sunt din Timisoara. In jurul evenimentului din 17 iulie au explodat afacerile hotelierilor si transportatorilor.

  • Medicamentele anticolesterol, in topul vanzarilor

    Produsele farmaceutice destinate reducerii nivelului de colesterol au inregistrat cea mai mare crestere in topul vanzarilor mondiale de medicamente, cresterea de pe acest segment de piata fiind superioara celei inregistrate de intreaga piata.

  • Dividende Romgaz pentru Fondul Proprietatea

    Daca Ministerul Economiei si Comertului (MEC) nu va accepta plata dividendelor catre Fondul Proprietatea sau daca un act normativ nu va reglementa situatia in acest sens, Romgaz va plati toate dividendele in contul fostului actionar unic.

  • SIF-urile pierd 3% in deschiderea sedintei BVB

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de luni in scadere, la primele ore ale diminetii fiind inregistrate deprecieri pentru toti indicii bursieri. Cea mai importanta scadere a fost consemnata de indicele care masoara evolutia societatilor de investitii financiare...

  • Ofertele pentru CEC, mai mici decat se asteapta Romania?

    Guvernul roman ar putea sa fie dezamagit de valoarea ofertelor depuse pentru privatizarea CEC, iar acest lucru ar putea determina guvernul sa suspende privatizarea, sunt de parere analistii economici citati de "Financial Times".

  • Consumatori prejudiciati vor fi reprezentanti in instanta

    In cadrul sedintei Colegiului permanent al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania (ANPCPPSR), de saptamana trecuta, a fost aprobat un program de reprezentare in justitie a consumatorilor ale caror drepturi legitime au fost incalcate.

  • Romanii au muncit cu 10% mai mult in acest an

    Productivitatea muncii in industrie a inregistrat o majorare cu 9,9% in primele 5 luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului precedent, conform datelor Institutului National de Statistica(INS). Cresterea a fost determinata de dinamica productivitatii in toate sectoarele de activitate...

  • Philips nu are motive sa fie optimist

    Royal Philips Electronics NV, cel mai mare producator de electronice, a anuntat o scadere a profitului pe semestrul doi cu 69%, ca urmare a cumpararii companiei Navteq Corp, anul trecut. Profitul net a scazut la 301 milioane euro, fata de 983 milioane euro in 2005.

  • 46 de mii de masini BMW rechemate in service

    Constructorul german de automobile BMW a anuntat a rechemat deja in service a aproximativ 46.000 de masini pentru probleme la amortizoare si care erau in folosinta cumparatorilor, in toata lumea, citeaza AFP.

  • 90 de zile pentru analiza profitabilitatii aliantei GM-Nissan-Renault

    Conducerile General Motors Corp, Renault SA si Nissan Motor Co, au hotarat, vineri, 14 iulie sa analizeze beneficiile unei posibile aliante ce ar putea schimba fata industriei auto mondiale. Decizia de a demara un studiu de 90 de zile vine dupa intalnirea de la Detroit dintre Rick Wagoner, presedintele GM, si Carlos Ghosn, directorul Renault-Nissan.

  • Marcile isi fac loc in sifonierul romanilor

    Peste jumatate dintre romani cumpara haine pentru reprezentativitatea marcii, procent cu mult mai ridicat decat in tari europene ca Spania, Polonia sau Belgia, releva un studiu realizat de compania de cercetare a pietei GfK.

  • Pretul record al petrolului nu influenteaza economia SUA

    Economia Statelor Unite ale Americii este "surprinzator de rezistenta" fata de influentele exercitate de cota record a barilului de titei atinsa la sfarsitul saptamanii trecute pe bursa new yorkeza.

  • Alianta dintre Sony si BMG, posibil monopolista

    O instanta europeana a respins decizia Comisiei Europene de aprobare a fuziunii dintre companiile Sony si divizia media specializata pe muzica a Bertelsmann, BMG. Instanta a declarat ca avocatii nu au reusit sa demonstreze intr-un mod adecvat ca aceasta fuziune, realizata in 2004, nu va afecta concurenta.

  • FT: Guvernul de la Bucuresti ar putea amana vanzarea CEC

    Guvernul roman ar putea fi dezamagit, luni, la deschiderea licitatiei pentru ultima mare banca detinuta de stat si exista posibilitatea ca autoritatile sa amane vanzarea, sustin unii ofertanti si analisti, citati de Financial Times., informeaza NesIn

  • BCR modifica in august statutul bancii

    Conducerea BCR va convoca in data de 4 august Adunarea Generala Extraordinara in scopul modificarii statutului bancii in sensul eliminarii prevederii ca unele decizii sa fie aprobate cu o majoritate de 75%, precizeaza surse din interiorul bancii, citate de Mediafax. Decizia vine in

  • BCR Leasing, in topul european al companiilor de profil

    BCR LEASING se situeaza pe pozitia 62 in ierarhia europeana globala a companiilor de leasing, conform Raportului LEASEUROPE pe 2005, recent realizat de Federatia Europeana a Asociatiilor Companiilor de Leasing, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Clasamentul a fost alcatuit dupa valoarea totala a contractelor incheiate anul trecut, pentru toate tipurile de bunuri finantate: autovehicule, echipamente si leasing imobiliar. Raportul mentionat reflecta situatia pietei europene de leasing, pe baza datelor furnizate de 272 de firme din 25 de tari.

    Pe clase de

  • Dracula Park vrea la Bursa

    Numarul societatilor listate la Bursa de Valori Bucuresti s-ar putea mari prin adaugarea societatii Dracula Park. Actionarii firmei au aprobat recent listarea actiunilor la Bursa si majorarea plafonului de investitii pe piata de capital de la un milion de lei la 1,5 milioane de lei.

  • Valoarea schimburilor pe Rasdaq s-a triplat fata de saptamana anterioara

    Preturile actiunilor listate pe piata Rasdaq s-au scumpit cu 0,5% pe fondul unor tranzactii de 38,17 milioane de lei (10,63 milioane euro), valoare schimburilor fiind de peste trei ori mai mare decat cele 13,2 milioane de lei schimbate in prima saptamana a lunii, informeaza NeswIn.

  • Astra Asigurari va contracta un imprumut de 1,4 milioane de euro

    Societatea comerciala Asigurare-Reasigurare Astra S.A. va contracta un credit in valoare de 1,4 milioane de euro de la Banca Comerciala SanPaolo IMI Bank Romania, pe o perioada de maximum patru luni, potrivit NewsIn

  • BMFMS: Lichiditatea pe piata euro/leu a crescut

    Deprecierea monedei nationale a determinat cresterea lichiditatii pe piata, raportul euro/leu miscandu-se intr-un culoar de 3,52 – 3,59 lei, cu minime sau maxime care au depasit aceste praguri, informeaza Rompres. La aceasta evolutie au contribuit mai multi factori. In primul rand

  • Cardurile American Express® - servicii si beneficii unice (p)

    Cardurile de credit American Express® emise de Bancpost nu sunt doar o modalitate de plata, sunt o alegere premium, sunt partenerul de încredere pentru oamenii de succes, ca dumneavoastra.

  • Servicii de administrare a cardurilor de la Euronet

    Filiala din Romania a Euronet Worldwide lanseaza astazi serviciile de administrare a cardurilor de credit pentru Piraeus Bank Romania. Astfel se marcheaza primul client efectiv al externalizarii serviciilor de carduri din Romania, completand totodata ofertele de externalizare pentru ATM-uri si POS-uri existente pe această piata. Prin filiala sa

  • Citigroup a aranjat un imprumut sindicalizat de 100 milioane Euro

    Citigroup Corporate and Investment Banking, divizia de corporate banking a Citibank Romania S.A, A&D Pharma şi Deloitte Romania anunţă finalizarea cu succes a sindicalizării unui împrumut în valoare de 100 milioane Euro

  • UniCredit lanseaza credite pentru profesii liberale

    UniCredit Romania si-a largit portofoliul de credite prin lansarea a trei noi tipuri de imprumuturi dedicate persoanelor fizice autorizate, cabinetelor, birourilor individuale sau asociate si societatilor civile profesionale, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Oferta UniCredit Romania cuprinde solutii financiare pentru avocati, notari publici, arhitecti, executori judecatoresti, stomatologi, contabili experti, medici care doresc sa realizeze proiecte de investitii pentru achizitia de echipamente de lucru, solutii IT sau autoturisme, sau care doresc sa achizitioneze sau sa-

  • Si fara terase si cu banii luati...

    Proprietarul primei terase demolate in aceasta dimineata din parcul Herastrau va trebui sa achite suma de 10 milioane de lei pentru a acoperi costurile demolarii, a declarat directorul Administratiei Lacurilor si Parcurilor, Virgil Carstea.

  • Medicamentele Novartis, in continuare cautate

    Novartis a inregistrat o crestere de 4% in al doilea trimestru al acestui an, avand venituri nete de 1,71 miliarde dolari, ceea ce reprezinta un procent sub asteptari, explicat prin achizitia firmei biomedicale Chirom.

  • Raiffeisen Bank isi dezvolta reteaua de unitati

    Raiffeisen Bank a deschis de la inceputul acestui an pana la 30 iunie, 12 unitati noi (in orase mari: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Timisoara, Craiova, Cluj, Deva, Braila, Ploiesti, Pitesti, Iasi) ajungand la 227 de unitati in toata tara, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Dupa trei ani de remodelare a retelei de unitati, Raiffeisen Bank a inceput sa implementeze o noua strategie pentru reteaua sa de unitati, proces care se desfasoara in perioada 2006-2008. Scopul acestei noi orientari il reprezinta cresterea vanzarilor prin unitati specializate (corporate, retail, centre ipote

  • Cupa Mondiala a deschis apetitul pentru hamburgerii McDonald’s

    McDonald’s Corp, cel mai mare lant de restaurante din lume, a raportat pentru trimestrul al doilea un profit de 60%, dupa ce Cupa Mondiala a facut sa explodeze piata europeana. Venitul net a crescut cu 67 centi pe actiune, fata de 42 centi un an in urma...

  • Bursa isi revine in finalul sedintei

    Dupa ce la primele ore ale sedintei de tranzactionare, Bursa de Valori Bucuresti a consemnat scaderi importante pentru toti indicii bursieri, in partea a doua a zilei, acestia au revenit la valori pozitive atingand cresteri ce au depasit in unele cazuri 2%.

  • Portughezii si spaniolii se lupta pentru Centru Istoric

    Dintre cele 10 firme care au cumparat caietul de sarcini pentru prima etapa de reabilitare a Centrului istoric din Capitala, doar 2 au depus oferte ferme: firma spaniola Obrasy Servicios si firma portugheza OPCA. Insa, firma care va reface Centrului istoric al Capitalei va fi anuntata in doua saptamani...

  • Un patron din trei e multumit de mediul de afaceri din Romania

    30% dintre patronii romani au declarat ca situatia de ansamblu a mediului economic din Romania este favorabila dezvoltarii afacerilor, conform Cartei Albe a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri).

  • Canalul Panama creste in ritmul comertului

    Congresul din Panama a aprobat, in mod formal, un plan de 5 miliarde de dolari pentru a largi Canalul Panama, ducand la cea mai mare expansiune din 1914. Motivul il constituie faptul ca unele modele noi de nave sunt prea mari pentru a trece prin canal...

  • Mai multe informatii financiare pe Yahoo

    Yahoo si-a imbunatatit sectiunea financiara de pe propriul site web cu mai multe tabele interactive si alte functii. Se spera astfel in consolidarea suprematiei fata de alte site-uri financiare. Noua pagina a fost lansata recent, dupa ce a fost dezvoltata timp de 18 luni, a spus Peggy White, general manager al Yahoo Finance.

  • Asiguratorii nu vor sa isi finanteze concurenta

    Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) a adresat o scrisoare Executivului pentru a-si exprima opozitia fata de ideea infiintarii unei Companii de Reasigurare impotriva Dezastrelor (CRID), pentru ca ar utiliza banii Fondului de Garantare la care societatile de asigurari contribuie periodic.

  • Ofertele finale pentru CEC se depun pana la 17.00

    Ministerul Finantelor a anuntat, printr-un comunicat remis NewsIn, modificarea orei de la 18.30 la 17.00, ca termen pentru depunerea, luni, a ofertelor finale angajante pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni. "Dintr-o regretabila eroare, in comunicatul trimis anterior

  • CFR cumpara motorina de 2,8 milioane de dolari prin BRM

    Liderul ringului bursier de saptamana trecuta a fost, fara indoiala, CNCF CFR SA. Compania a cumparat 4.000 tone de motorina la o valoare de tranzactionare de 2,8 milioane dolari, iar doua zile mai tarziu a achizitionat traverse din lemn in valoare de 2,4 milioane dolari. CNCF CFR

  • Ordonanta privind asigurarile obligatorii de locuinte - adoptata pana la 15 August

    Ordonanta privind asigurarea obligatorie a locuintelor va fi aprobata de Executiv prin ordonanta de urgenta pana la 15 august,a declarat azi deputatul PD Radu Catalin Dragus, membru in Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor. "In urma discutiilor cu reprezentantii asiguratorilor, este clar ca proiectul de act normativ necesita modi

  • Numărul IMM-urilor care obtin credite este in crestere

    Ponderea firmelor mici si mijlocii care apeleaza la credite bancare a crescut de la 31% din total in anul 2005 la 47% in acest an, in timp ce ponderea IMM-urilor care isi finanteaza afacerile din surse proprii s-a redus de la 80% la 77%. Aceste date sunt incluse in a patra editie a Cartei Albe a IMM, editata de Consiliul National al Intreprinderilor Mici

  • Petrom scumpeste benzina

    Potrivit comunicatului Petrom, noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale carburantilor, care au crescut semnificativ in ultima perioada, dar si evolutia preturilor din tara noastra inregistrate in ultima perioada.

  • Trei firme romanesti in top 100 companii de leasing din Europa

    Un numar de trei societati de leasing din Romania figureaza in Topul 100 al companiilor europene de profil, clasament realizat in functie de valoarea totala a contractelor noi semnate in cursul anului trecut, se arata in raportul Leaseurope al Federatiei Europeane a Asociatiilor Companiilor de Leasing.

  • Summit-ul G8, axat pe problemele energetice

    Summit-ul G8 desfasurat in aceste zile sub patronaj rusesc, la Sankt Petersburg a consemnat o serie de  discutii si negocieri care s-au axat in special pe probleme legate de gaze naturale si petrol. Summit-ul G8 are loc pe fondul cresterii pretului barilului de petrol in ultima saptamana...

  • Vom avea inca o Bursa?

    Proiectul de fuziune a Bursei futures din Sibiu (BMFMS) cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB), initiat in urma cu doi ani dar nefinalizat nici pana astazi, este in impas. Bursa din Sibiu pare hotarata sa se dezvolte pe cont propriu, daca nu are loc fuziunea cu BVB, astfel incat s-ar putea sa avem o a doua bursa spot. Se pregateste chiar si o fuziune a Burse

  • Finantari, Credite si IMM-uri - seminar pentru intreprinderi mici si mijlocii

    Compania Templus Advertising, in parteneriat cu Federatia Patronatelor IMM din Regiunea

  • Dobanzile sugruma afacerile

    Dobanzile ridicate la credite ii nemultumeste pe 41,25% dintre agentii economici din Romania, potrivit unei analize realizate in perioada martie-aprilie 2006. "Din pacate, nivelul dobanzilor comparativ cu cel din Uniunea Europeana este foarte mare. Marja dintre dobanda care se plateste la sumele depuse si la cele care se obtin prin creditare este fo

  • Au ramas trei in cursa pentru CEC

    National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank in consortiu cu Raiffeisen International Holding au depus, azi, la sediul Ministerului Finantelor, oferte finale angajante pentru privatizarea CEC. Ofertele angajante pentru privatizarea CEC se puteau depune pana azi, 17 iulie - ora 17. 00, iar castigatorul va fi anuntat in septembrie, potrivi

  • BNR a strans din piata aproximativ 4 miliarde de euro- in acesta luna

    Banca centrala a atras, luni, din piata bancilor cinci miliarde lei (1,39 miliarde euro) in depozite la o luna, urcand la 15 miliarde lei (aproximativ 4,2 miliarde euro) suma colectata din piata bancara in primele trei saptamani din lunii iulie. Banca Nationala a Romaniei (BNR) plateste, pentru depozitele la o luna, o dobanda de 8,75%, 

  • Un CEC in alb pentru banca Logan

    Stiati ca dupa ce va prelua CEC-ul, Raiffeisen Bank are de gand sa transforme institutia de credit intr-un Logan bancar? Cum de unde stim ca Raiffeisen Bank va castiga cursa pentru privatizarea Batranei Doamne din sistemul bancar romanesc? Pai, majoritatea analistilor dau ca sigura aceasta varianta... numai daca nu se adevereste ipoteza ca statul roman n

  • Raiffeisen Bank, OTP Bank si National Bank of Greece se lupta pentru CEC

    Raiffeisen Bank, OTP Bank si National Bank of Greece sunt bancile

  • Privatizarea CEC va fi diferita de cea a BCR, spune Calin Popescu Tariceanu

    Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca intre privatizarea BCR si privatizarea

  • Cine va castiga CEC-ul: NBG, OTP sau Raiffeisen?

    Ieri au fost depuse ofertele finale pentru achizitionarea unui pachet de 69,9% din actiunile Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). Castigatorul licitatiei il vom afla in septembrie si va fi ales dintre cele trei banci care au ramas in cursa: OTP Bank, National Bank of Greece si

  • FMI, atacat de hackeri

    Sute de persoane au primit mesaje de la asa-zisi reprezentanti ai Fondului Monetar International prin care li se solicitau date financiare personale. FMI avertizeaza ca "nu trimite mesaje nesolicitate de afaceri", nu opereaza "prin intermediul altor agentii" si "nu sprijina activitatea

  • Asiguratorii se opun crearii unei companii de reasigurare pe banii lor

    Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romanie (UNSAR) a adresat o scrisoare Guvernului Romaniei prin care se opune infiintarii unei Companii de Reasigurare impotriva Dezastrelor (CRID), pentru ca ar utiliza banii Fondului de garantare, au anuntat, luni, oficiali UNSAR

  • Cea mai ieftina alternativa: transferul de bani "prin e-mail"

    Transferul de bani e mai ieftin prin retelele alternative de genul Mondopay care introduce in Romania un sistem similar PayPal (creat in SUA de catre renumitul site de comert electronic e-Bay), prin intermediul caruia banii sunt transmisi in cateva minute online, iar clientul e instiintat

  • Dobanzile la o zi au scazut la 0%!

    Piata monetara s-a aflat in ultimele trei sedinte interbancare sub o continua presiune, nivelul dobanzilor „over night" coborand de la un clasic si constant 8 - 9% la 0 - 2%, asa cum s-a intamplat vineri si ieri.

  • RCA nu se mai vinde la colt de strada

    Noua conducere a Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor (CSA) a luat recent o masura ferma pentru a ordona segmentul asigurarilor obligatorii pentru autovehicule RCA: a fost interzisa vanzarea politelor de acest tip la colt de strada. Deocamdata nu s-au conformat toti brokerii

  • Bursa reia miercuri tranzactionarea titlurilor Flamingo International

    Bursa de Valori Bucuresti a anuntat, luni, reluarea schimburilor cu actiunile companiei Flamingo International, in sedinta de miercuri, dupa ce acestea au fost oprite pentru a se opera majorarea de capital social al companiei, la 77, 905 milioane lei

  • Indicii au recuperat scaderile din sedinta precedenta

    Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 17 iulie 2006 a fost de 28,49 milioane lei (7,92 milioane EUR, 10,04 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au recuperat scaderile din sedinta precedenta, apreciindu-se BET-C cu +1,77%, si BET cu +2,14%,