UniCredit lanseaza credite pentru profesii liberale

Data publicarii: 17-07-2006
UniCredit Romania si-a largit portofoliul de credite prin lansarea a trei noi tipuri de imprumuturi dedicate persoanelor fizice autorizate, cabinetelor, birourilor individuale sau asociate si societatilor civile profesionale, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Oferta UniCredit Romania cuprinde solutii financiare pentru avocati, notari publici, arhitecti, executori judecatoresti, stomatologi, contabili experti, medici care doresc sa realizeze proiecte de investitii pentru achizitia de echipamente de lucru, solutii IT sau autoturisme, sau care doresc sa achizitioneze sau sa-si modernizeze spatiul in care isi desfasoara activitatea profesionala.

UniCredit Romania ofera acum produse de creditare pentru nevoi profesionale unui segment mare de persoane care desfasoara activitati liberale, a declarat Alina Pascu, Vicepresedinte Retail UniCredit Romania. Credem ca aceste solutii simple si rapide de finantare adaptate profesiei practicate de persoanele care desfasoara profesii liberale vor sprijini in mod sigur afacerea clientilor nostri, a incheiat Alina Pascu.

Creditul ipotecar si imobiliar pentru persoanele fizice care desfasoara profesiuni liberale poate fi folosit atat pentru cumpararea, constructia, extinderea, terminarea si modernizarea imobilului necesar cabinetelor, birourilor sau punctelor de lucru precum si pentru achizitia terenului aferent acestora. Imprumutul poate fi acordat pe o perioada cuprinsa intre 2-10 ani, suma maxima care se poate obtine fiind de 150.000 euro sau echivalentul in lei. Avansul trebuie sa fie de minimum 25% din pretul contractului de vanzare-cumparare sau din valoarea proiectului de investitie. Dobanda imprumutului este de 9,5% pe p.a. pentru lei, respectiv 7,5% p.a. pentru euro.

Clientii UniCredit din aceeasi categorie care solicita un credit de investitii pentru achizitii necesare desfasurarii activitatii (echipamente de lucru, mobilier, aparatura si instalatii specifice etc) pot obtine sume de pana la 30.000 EURO sau echivalentul in lei, pe o durata de maximum 5 ani. Avansul trebuie sa acopere minimum 19% din valoarea investitiei. Banca percepe o dobanda de 9,5% pentru imprumutul de investitii in lei si 7,5% pentru cel in euro.

Creditul auto este destinat achizitiei de automobile noi pentru desfasurarea activitatii profesionale si se acorda in lei sau in euro, pe o durata de maximum 6 ani. Suma maxima care poate fi obtinuta este de 30.000 euro sau echivalentul in lei. Pentru obtinerea acestui imprumut, este necesar ca aplicantul sa dispuna de un avans minim de 19% din valoarea facturii proforma, care se poate constitui din sume de bani depuse in contul curent deschis la UniCredit Romania sau din avansuri platite vanzatorului sau furnizorilor. Creditul e oferit cu o dobanda de 9% la lei si 7% la euro.

In calculul capacitatii de rambursare se pot considera atat sursele de venit din activitatile profesionale, cat si surse suplimentare din veniturile personale ale asociatilor sau ale familiilor acestora. Pentru obtinerea unui imprumut in oricare dintre scopurile de mai sus este necesar un venit minim lunar consolidat de 350 euro.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: