Arhiva » Iulie 2006 » 27 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 27 Iulie 2006 | 44 de inregistrari

  • De sase ori mai rapizi decât cetatenii UE

    In semestrul I, vanzarile de autoturisme in Romania au crescut cu 7,8%, in timp ce in statele Uniunii Europene - cu numai 1,3%. In ciuda prognozelor pesimiste si a pierderii de viteza, comertul cu masini din tara noastra continua sa aiba un ritm de crestere superior celui din statele aflate sub umbrela UE.

  • Primaria Capitalei iese la cumparaturi prin piata imobiliara

    Primaria Capitalei a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze de pe piata libera aproximativ 200 de apartamente pentru persoanele care vor fi expropriate din centrul istoric, precum si pentru cele care locuiesc in zona unde se va construi pasajul Basarab.

  • "Taxi" aerian produs de Honda

    Producatorul japonez de masini, Honda, se pregateste sa intre in lumea aviatiei prin lansarea unui mic avion de pasageri. Firma doreste sa se concentreze pe piata avioanelor "short-stop light" cu un pret de sub patru milioane dolari.

  • Debut in crestere pentru Bursa de Valori

    Bursa de Valori Bucuresti a inceput sedinta de joi in crestere, astfel incat majoritatea indicilor au cunoscut mici aprecieri la in intervalul de timp parcurs pana la ora 11:00. BET-FI, care masoara evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a cunoscut cea mai mica apreciere, de 0,34%.

  • Consiliul din Chicago vrea sa impuna un salariu minim

    Consiliul local al orasului Chicago  a aprobat o masura care obliga retailerii americani sa plateasca un salariu minim mai mare angajatilor lor. Consiliul a stabilit un salariu de baza care sa inceapa de la 9,25 dolari pe ora, fata de 5,15 dolari, in ciuda opozitiei gigantului Wal-Mart.

  • Romania, un exemplu in lupta anticoruptie

    Factorii care au contribuit semnificativ la reducerea coruptiei din Romania sunt reprezentati de transparenta tot mai mare care s-a manifestat in perioada 2002-2005, precum si procesul de aderare, se arata in raportul Anticoruptia in Tranzitie, publicat de Banca Mondiala.

  • Millenium Business Center, vandut pentru 36,5 milioane euro

    Fondul britanic de investitii imobiliare European Convergence Property Company a cumparat imobilul de birouri Millennium Business Center, situat in apropierea sediului Bursei de Valori Bucuresti, pentru suma de 36,5 milioane de euro.

  • Airbus redevine optimist

    Grupul aerospatial EADS a spus ca divizia sa de avioane, Airbus, va furniza 430 avioane in 2006, ceea ce ar reprezenta un record de productivitate. Compania a anunat o creste a veniturilor cu 6% in primele sase luni ale anului, pana la 1,6 miliarde de euro, fata de 1,5 miliarde in 2005.

  • Sucevenii si iesenii, campioni la SAPARD

    Conform datelor Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDPR), Suceava si Iasi conduc intr-un clasament al judetelor privind cele mai accesate fonduri SAPARD. Astfel, conform acestui top, primele 3 locuri sunt ocupate de judetele Suceava, Iasi si Dambovita...

  • Romtelecom se indreapta spre Bursa

    Romtelecom a mai facut un pas spre listarea la Bursa de Valori Bucuresti dupa ce in sedinta de guvern de miercuri a fost aprobata semnarea contractului de consultanta si servicii financiare. Respectivul contract prevede finalizarea privatizarii Societatii Comerciale Romtelecom S.A....

  • Pana la urma, banca Millenium va intra pe piata romaneasca

    Dupa ce a pierdut posibilitatea de a prelua controlul asupra celei mai mari banci din Romania (BCR), banca portugheza Millennium BCP si-a anuntat intentia de a deschide in Romania o banca de tip retail, cu o investitie de minimum 50 milioane euro...

  • Apa rece se scumpeste de la 1 august

    Apa rece se va scumpi, de la 1 august cu 1,92% metrul cub ajungand la 2,62 lei/mc, a declarat pentru NewsIn, directoarea adjuncta a Societatii Apa Nova Bucuresti, Giovana Soare. Incepand de luna viitoare, metrul cub de apa rece va fi majorat cu 5 bani, inclusiv TVA.

  • Deficit de peste 250 milioane euro din schimburile comerciale cu Germania

    Deficitul comercial al Romaniei rezultat din schimburile comerciale cu antreprenorii germani ajunge la o valoare de peste 250 milioane euro in conditiile in care exportul a ajuns la o cifra de 944 milioane euro...

  • SUA isi incetineste ritmul de crestere

    Economia SUA a dat semne de incetinire incepand cu iunie, in timp ce inflatia a fost modesta, potrivit Rezervei Federale (FED). Printre districtele cu cea mai slaba crestere a fost San Francisco, cel mai intins din cele 12...

  • Cod de identificare fiscala pentru liber-profesionisti

    Organele fiscale vor atribui un cod de identificare fiscala persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale, precizeaza Ordonanta de modificare a Codului de Procedura Fiscala aprobata ieri de Guvern.

  • Retailul bancar romanesc, locul trei in CEE

    Romania este pe locul trei in topul tarilor din Europa Centrala si de Est dupa volumul creditelor acordat populatiei, se arata intr-un studiu realizat de Unicredito. Primele doua pozitii sunt ocupate, in ordine, de Rusia si Serbia.

  • Finalizarea privatizarii BCR, transata prin Ordonanta de guvern

    Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanta privind finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane, act normativ care inlocuieste proiectul de lege trimis anterior parlamentului, a anuntat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

  • Eurobank: Crestere economica puternica in Romania, dar cu riscuri

    Cresterea economica din Romania va ramane foarte alerta in acest an datorita expansiunii puternice a creditului, cu riscul exacerbarii dezechilibrelor macroeconomice, au apreciat analistii bancii grecesti Eurobank.

  • Raiffeisen nu depindea de CEC

    CEC a reprezentat o oportunitate interesanta pentru Raiffeisen, dar banca are si alte optiuni, obiectivele de dezvoltare pe termen lung in Romania urmand sa fie realizate prin crestere organica, a declarat, marti, presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen.

  • BRD SocGen si Transelectrica se vand pe bursa in pachete de 10 actiuni

    Consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat, marti, o derogare pentru actiunile BRD SocGen si Transelectrica, pentru ca aceste titluri sa poata fi tranzactionate in pachete de 10 actiuni.

  • West Credit Leasing isi majoreaza capitalul social si devine SA

    Asociatii West Credit Leasing IFN SA din Oradea au decis transformarea companiei in societate pe actiuni si majorarea capitalului de la 400.000 lei (112.000 euro) la 800.000 lei (224.000 euro), a informat Monitorul Oficial din 25 iulie.

  • Privatizarea BCR - Erste Bank: guvernul ia masuri pentru finalizare

    Guvernul a adoptat, prin Ordonanta, unele masuri pentru finalizarea privatizarii Bancii

  • Dividendele ar putea fi acordate si in timpul anului

    Firmele ar putea plati dividende si pe parcursul anului, nu numai la sfarsitul exercitiului financiar, asa cum este in prezent. Potrivit secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica, noua prevedere urmeaza sa se regaseasca in legislatia privind societatile comerciale.

  • Bugetul UE pentru ajutor umanitar, la fundul sacului

    Numeroasele crize umanitare din acest an au facut ca bugetul Comisiei Europene pentru ajutoare de urgenta sa ajunga aproape de zero, a anuntat purtatorul de cuvant al Comisiei, Amadeu Altafaj, citat de Reuters.

  • Jocul dintre EMI si Warner s-a incheiat

    EMI Group Plc, a treia mare companie muzicala din lume, a spus ca a renuntat la planurile de a cumpara marele rival Warner Music. Vestea a facut ca actiunile sa scada cu 7%. Decizia era de asteptat, urmand hotararii recente a unei curti europene de anulare a aprobarii fuziunii...

  • Bancile vor acorda cu 25% mai multe credite in fiecare an

    In urmatorii ani, volumnul creditarii va creste in medie cu 25% pe an, iar volumul depozitelor atrase de banci de la persoane fizice va ajunge la o medie de 16%, se precizeaza intr-un studiu publicat, in cursul zilei de joi, de catre UniCredito.

  • Loteria da in judecata Consiliul Concurentei

    Consiliul Concurentei a emis, la inceputul lunii iulie, o decizie potrivit careia Loteria Romana a beneficiat de un ajutor din partea statului in valoare de 50,6 milioane lei, ajutor pe care ar urma sa il returneze bugetului de stat.

  • Eurostar profita de pe urma Cupei Mondiale

    Serviciul feroviar Eurostar a inregistat un record de vanzari pentru primele luni ale anului 2006, datorita fanilor "Codului lui DaVinci" si Cupei Mondiale. Vanzarile au ajuns la 478 milioane dolari, ceea ce inseamna o crestere de 6% fata de 2005, ajutat de o crestere insemnata a afacerilor cu bilete.

  • Promotia CardFinans Avantaj continua

    Finansbank a dezvoltat o noua campanie pentru cardurile de credit CardFinans Avantaj (MasterCard Standard si MasterCard Gold), campanie ce se desfasoara in perioada 1 iunie 2006 - 15 septembrie 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Promotia numita “Prin CardFinans Avantaj fiecare prieten iti aduce un bonus” reprezinta o premiera pe piata cardurilor din Romania si are urmatorul mecanism: orice posesor de CardFinans Avantaj care apeleaza gratuit Tel Verde 0800.800.700 si ofe

  • Agentie Bancpost in Piata Victoriei

    Bancpost isi continua consecvent politica de expansiune si modernizare rapida a retelei sale teritoriale si, cu precadere, a celei din Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Dupa ce, la inceputul lunii iulie Banca a inaugurat cinci noi unitati intr-o singura zi in orasul Constanta, a venit randul Capitalei, unde in luna iulie sunt programate sa fie deschise, nu mai putin de 7 unitati noi, ceea ce va face ca reteaua operationala a bancii din regiunea Bucuresti sa creasc

  • Bancile straine continua expansiunea puternica in Europa Centrala si de Est

    Piata bancara din Europa Centrala si de Est continua sa fie dominata de bancile internationale, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. La finele anului 2005, cota de piata a bancilor cu actionariat majoritar strain era de 78% in tarile din regiune (cu exceptia Rusiei, Ucrainei si Turciei). Intrucat pietele bancare solide sunt in mare proportie privatizate, oferind putine oportunitati pentru achizitii majore, investitorii internationali se concentreaza preponderent asupra tarilor

  • QlikTech recunoscut ca furnizorul de software Business Intelligence cu cea mai rapida crestere in ultimii 3 ani

    QlikTech a fost recunoscut de IDC ca furnizorul cu cea mai mare crestere din top 20 furnizori globali de solutii software de business intelligence (BI), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Intr-un raport recent, “Instrumente globale de business intelligence 2005 – Cotele furnizorilor”, Dan Vesset, director de cercetare software pentru analiza si prelucrare de date la IDC, raporteaza faptul ca “In ultimii 3 ani, QlikTech a beneficiat de o accelerare de inegalat in privinta acce

  • Seful OPEC lupta pentru scaderea pretului la petrol

    Presedintele OPEC, Edmund Daukoru, a sosit in Iran pentru a analiza cum cartelul poate diminua pretul mare al barilului si cum sa aplaneze o disputa dificila intre Iran si Kuweit. Comerciantii petrolieri sunt ingrijorati ca Iranul ar putea taia expedierile de combustibil...

  • Investitorii straini se plang mai putin de birocratie si coruptie

    Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a anuntat, joi, ca pentru anul in curs estimeaza o crestere a volumului investitiilor straine directe pana la valoarea de aproape 7,5-8 miliarde euro. Valoarea investitiilor straine directe din acest an a fost de 2,84 miliarde euro...

  • Mai putini membri in CA la Nova Bank

    Potrivit actionarilor Nova Bank, din luna august s-ar putea reduce numarul de membrii ai Consiliului de Administratie (CA) si ai comitetului de Directie. Astfel, numarul de membri ai Consiliului de Administraţie ar putea fi redus de la noua persoane la sapte, iar cel al Comitetului de Directie de la cinci la trei persoane. Din Comitetul de Directie

  • Erste devanseaza Raiffeisen si KBG, la active si venituri

    Banca Unicredit a sustinut astazi un eveniment in cadrul caruia a facut cunoscuta pozitia institutiilor bancare in regiune. Liderul pietei bancare in zona Europei Centrale si de Est este grupul bancar italian UniCredit, care, dupa fuziunea cu HVB, a ajuns, in 2005, la active de 86,2 miliarde euro, venituri de 4,3 miliarde euro si un profit net de 1,3 m

  • Ce pot sa fac cand nu indeplinesc toate conditiile unui credit pentru locuinta?

    Aceasta este o dilema cu care se confrunta multe persoane care isi doresc o locuinta achizitionata cu ajutorul unui credit ipotecar, pentru ca exista anumite conditii impuse de legislatia in domeniu sau de politica bancii sau a institutiei de creditare, care ii impiedica sa acceseze un imprumut. Aspecte care la prima vedere pot fi conditii de netrecut, a

  • Credit Agricole reevalueaza pretul de cumparare a Emporiki Bank

    Guvernul grec va examina de o maniera "pozitiva" oferta grupului francez

  • ProCredit Bank Romania are in 2006 profit mic, insa investiti destul de mari

    Dupa primele 6 luni ale anului, ProCredit Bank Romania a atins

  • Va adopta Bancpost numele bancii mama?

    Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a afirmat in cursul zilei de ieri ca membrii conducerii bancii romanesti iau in considerare schimbarea numelui bancii in Eurobanc Romania, ca forma de aparteneta la grupul bancar elen. "Studiem si posibilitatea asta. Sa nu uitam ca suntem parte

  • Administratorul special al Ardaf cere actionarilor triplarea capitalului

    Administratorul special al Ardaf, a convocat doua sedinte ale actionarilor companiei de asigurari in data 7 august, pentru a hotari triplarea capitalului social pana la 160,6 milioane lei si demiterea administratorilor, a informat, joi, un comunicat al administratorului special Radu

  • Vladescu: Ce bun eram eu ca secretar de stat in Finante!

    Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, se declara nemultumit de secretarii de stat din minister, de minister si de sine insusi, dar nu ezita isi laude propria prestatie pe vremea cand ocupa postul de secretar de stat in acelasi minister, transmite corespondentul NewsIn. "Ma intalnesc

  • BVB - Cotatiile SIF-urilor au crescut in medie cu 2,75 %

    Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au crescut in medie cu 1,17 % in sesiunea de joi, in timp ce actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au inregistrat o apreciere medie de 2,75 %. Indicele compozit BET-C, care arata evolutia pe

  • Tranzactiile la Rasdaq au scazut cu 53%

    Valoarea schimburilor realizate miercuri cu actiunile listate la Rasdaq a fost de 721.669 lei ( 203.315 euro), cu 53% mai putin decat in sedinta de miercuri, iar indicele compozit la pietei s-a mentinut la valoarea sedintei anterioare . Indicele compozit al Bursei Electronice