QlikTech recunoscut ca furnizorul de software Business Intelligence cu cea mai rapida crestere in ultimii 3 ani

Data publicarii: 27-07-2006
QlikTech a fost recunoscut de IDC ca furnizorul cu cea mai mare crestere din top 20 furnizori globali de solutii software de business intelligence (BI), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Intr-un raport recent, “Instrumente globale de business intelligence 2005 – Cotele furnizorilor”, Dan Vesset, director de cercetare software pentru analiza si prelucrare de date la IDC, raporteaza faptul ca “In ultimii 3 ani, QlikTech a beneficiat de o accelerare de inegalat in privinta acceptarii tehnologiei sale pentru piata de business intelligence. Expansiunea QlikTech din Europa catre America de Nord a fost bine primita si a ajutat compania sa atinga in ultimii 2 ani o crestere a numarului de licente si mententanta de peste 70%.”

“IDC vede in continuare o crestere a cererii de instrumentele de business intelligence, acestea fiind o piata atractiva pentru furnizorii de software si una dintre prioritatile de investitie pentru companii. Acest lucru este demonstrat si de cresterea de 11.5% in 2005, care a condus la o piata ce totalizeaza 5.7 miliarde dolari in venituri la nivel mondial din software BI”, dupa cum precizeaza Vesset. “Solutii precum QlikView de la QlikTech, abordeaza managementul datelor in mod diferit de alti mari furnizori BI, oferind utilizatorilor interogari si analize ad-hoc pe “infinite” dimensiuni – ceea ce furnizorii de solutii bazate pe OLAP nu pot oferi prin produsele lor existente.”

QlikTech este lider intr-o clasa noua de solutii de analiza de afaceri care sunt usor de utilizat, rapide si flexibile. Aceste solutii conecteaza imediat oamenii cu informatiile critice printr-o interfata preponderent vizuala, simpla, usor de inteles. Produsul principal al QlikTech, QlikView 7.5, extinde viziunea companiei de a simplifica analiza de afaceri, oferind solutii care pot fi implementate in zile, in care utilizatorii pot fi invatati sa utilizeze produsul in minute si unde acestia au libertatea de a fi creativi in analizele pe care le realizeaza.
“Cresterea exceptionala a QlikTech este un semn al unor trenduri mai largi pe care le vedem in piata de business intelligence. Pe scurt, organizatiile cauta simplitate, implementare rapida si solutii pe care sa le poata utiliza oricine, fara cunostinte specifice de IT.” a declarat Anthony Deighton, vicepresedinte marketing la QlikTech. “QlikTech conduce o revolutie in piata de business intelligence, concentrandu-se pe aplicarea celor mai noi tehnologii pentru a oferi rapid si cu costuri reduse analize pentru toti utilizatorii.”

In Romania, QlikTech este prezenta prin compania partenera Relevance. Relevance si-a inceput activitatea inca din 2004, printre clientii sai numarandu-se companii precum Atlas Corporation, River Woods, Gardinia Home Decor si altii.

Raportul IDC, “Instrumente globale de business intelligence 2005 – Cotele furnizorilor”, examineaza piata de business intelligence in perioada 2003-2005. Dimensiune globala a pietei, analiza competitorilor, veniturile si cotele de piata ale principalilor furnizori sunt incluse in raport.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: