Arhiva » Octombrie 2010 » 08 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 08 Octombrie 2010 | 27 de inregistrari

  • Ministerul Finantelor a respins joi toate ofertele pentru obligatiunile pe 3 ani

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins joi toate ofertele bancilor pentru obligatiunile de tip benchmark cu maturitate la 3 ani, considerandu-le la un nivel neacceptabil al randamentului, potrivit datelor bancii centrale.

  • ANPC:Majoritatea amendamentelor propuse de reprezentantii sistemului bancar deturneaza sensul OUG 50

    Majoritatea amendamentelor propuse pana in prezent deturneaza sensul OUG 50/2010 si sunt menite sa conserve dezechilibrul existent intre obligatiile si drepturile partilor din conventiile de credit, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

  • MKB Romexterra Bank si-a majorat capitalul social cu aproape 40%, la 380,14 milioane lei

    MKB Romexterra Bank si-a majorat capitalul social cu 107,79 milioane lei, pana la 380,14 milioane lei, prin aport in numerar, in mare parte de la actionarul majoritar MKB Bank Zrt, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au inchis sedinta de joi incert

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis incert sedinta de tranzactionare de joi, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie ceva mai pronuntata, dupa o crestere de 0,67%.

  • Ghetea: Aplicarea unor interpretari la OUG 50 ar putea duce la falimentul unor banci

    Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a declarat joi, la postul public de televiziune, ca aplicarea unor interpretari care se dau la OUG 50/2010 ar putea conduce la falimentul unor banci. Marti, Ghetea declara ca aplicarea OUG 50 in forma actuala va duce la slabirea sistemului bancar, in conditiile in care bancile vor fi obligate sa constituie provizioane pentru intreg portofoliul, chiar daca pierd doua sau trei procese cu clientii, diminuandu-le astfel profiturile

  • Romanii au de doua ori mai putine carduri decat bulgarii

    Romania are 0,63 carduri bancare/locuitor, de aproape doua ori mai putine decat Bulgaria, cu 1,1 carduri/locuitor, ocupand ultimul loc in regiune la acest capitol, conform datelor firmei poloneze MCX systems, care ofera solutii informatice pentru terminalele de plata POS.

  • Adriean Videanu spune ca Romania si-a reluat cresterea economica

    PDL si-a asumat guvernarea in cel mai greu moment al istoriei post-decembriste, dar exista deja semnale ca in Romania a fost reluata cresterea economica, a declarat joi, la Giurgiu, la conferinta de alegeri a organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberal, prim-vicepresedintele Adriean Videanu.

  • Presedintele a respins Legea pensiilor. Problemele raman nerezolvate

    Presedintele Traian Basescu a retrimis ieri la Par-lament Legea pensiilor, cu argumentul ca varsta standard de pensionare, de 65 de ani in cazul femeilor, nu se justifica in contextul socio-economic din tara noastra.

  • Sute de mii de joburi sunt disponibile la targurile de munca din Europa

    Pe site-ul Eures se poate aplica zilnic pentru aproape un milion de slujbe vacante Sute de targuri de locuri de munca organizate de Comisia Europeana si Eures au loc anual in peste 200 de orase din Europa. Cel mai mare targ, organizat in cadrul Zilei Europene a Muncii, are loc la Bruxelles.

  • Conditie FMI: Guvernul ar fi trebuit sa-si faca provizioane de 4,5 miliarde euro

    Finantele ar trebui sa aiba la dispozitie peste 4 miliarde de euro In contextul unor riscuri majore, atat pe plan intern, cat si extern, lipsa tamponului de lichiditate din cadrul Trezoreriei poate pune in pericol capacitatea Romaniei de a-si onora datoria publica. Recomandata de FMI in primavara acestui an, aceasta rezerva trebuie sa fie, in medie, de 20 de miliarde de lei.

  • Suprataxarea institutiilor de credit, un plus de 25 mld. euro in bugete

    O taxa europeana suplimentara asu-pra profiturilor bancilor si remuneratiilor bancherilor ar putea strange pana la 25 de miliarde de euro la bugetele guvernelor din Uniunea Europeana (UE), estimeaza Comisia Europeana, potrivit Reuters. CE a prezentat ieri proiectul unei "taxe pe activitatile financiare", aratand ca bancile sunt subtaxate si ar trebui sa contribuie la relansarea economiilor care au fost afec-tate de criza mondiala.

  • Cum sa-ti maximizezi dividendele la Fondul Proprietatea: iti faci firma in Austria sau Irlanda

    Cota de impozitare in Romania este de 16%, cea mai mare Investitorii locali care au pachete mari de actiuni la Fondul Proprietatea isi pot maximiza veniturile incasate din dividende daca isi deschid o firma in anumite tari din Europa si transfera apoi titlurile in conturile acesteia. Intre statele cu cel mai mic impozit pe divi-dende se numara Irlanda si Austria.

  • Bancile comerciale ar putea obtine in Parlament mentinerea creditelor scumpe

    Comisia Economica a Camerei Deputatilor a facut mai multe concesii institutiilor bancare Deputatii au propus mai multe modificari la OUG 50/2010 prin care sistemului bancar i se permite sa pastreze dobanzile si comisioanele mari la creditele in derulare.

  • Banca Transilvania a acordat o finantare de 9,4 milioane de euro

    Pentru construirea celui mai mare terminal maritim de gaz petrol lichefiat din tara, in Portul Midia - Navodari, Banca Transilvania a acordat o finantare de 9,4 milioane de euro catre compania Octogon Gas&Logistics. Inaugurarea oficiala a terminalului a fost programata ieri.

  • Orange si Vodafone se vor bate si in oferte cu tableta Samsung

    Orange si Vodafone, cei mai mari jucatori de pe piata locala de servicii de internet mobil, se vor lupta in sezonul cheie de vanzari de la finele anului si pe o noua categorie de produs: tablete PC impreuna cu abonamente la net mobil.

  • Capii pietelor financiare s-au intalnit si au analizat: mediul financiar este stabil

    Sistemul financiar din Romania este stabil, conform concluziilor membrilor Comitetului National pentru Stabilitate Financiara, reunit intr-o sedinta la inceputul acestei saptamani.

  • Investitorii straini propun formarea de firme mixte publice pentru industrializarea Romaniei

    Consiliul Investitorilor Straini propune infiintarea de societati mixte publice cu parteneri straini, care vor detine controlul si dreptul de a dispune de profit, cu conditia ca investitorii sa dezvolte intregul lant de productie, de la cercetare si dezvoltare pana la comercializare a produselor.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de vineri incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de vineri, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind cele mai afectate, dupa o scadere de 1,07%.

  • Blue Air a intrat in insolventa, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti

    Tribunalul Bucuresti, Sectia a VII-a Comerciala, a dispus pe 6 octombrie 2010, in dosarul nr. 13886/3/2010, deschiderea procedurii insolventei impotriva societatii Blue Air Transport Aerian SA, cel mai mare transportator aerian privat de tip low cost cu afaceri in anul 2009 de peste 140 mil. euro.

  • PIB-ul Romaniei va creste cu 1,5 % in 2011 si cu 3,9% in 2012

    PIB-ul Romaniei va creste cu 1,5% in 2011, cu 3,9% in 2012, cu 4,5 % in 2013 si cu 4,7 % in 2014, se arata in scrisoarea-cadru privind metodologia de elaborare a proiectelor de buget pe anul 2011 si a estimarilor pentru intervalul 2012-2014, trimisa municipalitatii de catre Ministerul Finantelor.

  • Franklin Templeton va respinge orice incercare nefondata de amanare a platii dividendelor la FP

    Reprezentantii Franklin Templeton Investments, companie care a preluat administrarea Fondului Proprietatea (FP), a anuntat vineri, prin intermediul unui comunicat, ca vor respinge orice incercare nefondata de amanare a platii dividendelor la FP sau a datei de listare a Fondului.

  • BNR: Cresterea bancarizarii va aduce la lumina economia subterana

    BNR incurajeaza folosirea instrumentelor de plata, in conditiile in care gradul scazut de bancarizare din Romania favorizeaza economia subterana. Ruxandra Avram, sef serviciu in cadrul Directiei Stabilitate Financiara din BNR, a declarat recent ca intensificarea gradului de bancarizare va determina aducerea la lumina a economiei subterane.

  • CE vrea taxa speciala pe profiturile si salariile din banci

    Ministrii de finante din tarile membre ale UE, inclusiv Romania, au programata pe 19 octombrie o discutie privind introducerea unei taxe suplimentare pe profiturile si fondurile de salarii din banci, subiect care va fi dezbatut cateva zile mai tarziu si de sefii de stat si de guvern din tarile membre, a anuntat Comisia Europeana (CE).

  • BCR ar putea deveni actionar la Oltchim

    BCR, cea mai mare banca din Romania, controlata de grupul austriac Erste Bank, ar putea intra in actionariatul combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) prin conversia in actiuni a unei datorii pe care combinatul o are de rambursat, potrivit unui anunt al conducerii Oltchim.

  • Cat de mare este riscul ipotecarelor in euro?

    Cat de mare este riscul ipotecarelor in euro? Este un risc, dar nu e mare Aproape 95% din creditele ipotecare acordate de bancheri sunt in valuta - euro si franci elvetieni in general - ceea ce lasa clientii expusi in fata riscului valutar. Un risc despre care Misu Negritoiu, seful ING Bank, a spus la inceputul saptamanii ca este "o bomba cu efect intarziat".

  • Ce face Erste ca sa mareasca productivitatea angajatilor BCR

    Majorarea numarului de produse vandute de un angajat si a numarului saptamanal de intalniri cu clientii sunt doua dintre tintele programului de crestere a eficientei fortei de vanzari pe care austriecii de la Erste au inceput sa-l aplice la BCR, cea mai mare banca locala dupa active.

  • UE, hotarata sa fie mai severa decat se astepta cu bonusurile bancherilor

    Autoritatile din cadrul Uniunii Europene sunt hotarate sa adopte decizii mai aspre decat se astepta in privinta bonusurilor bancherilor, in ciuda ingrijorarilor avansate de Franta, Marea Britanie si Spania referitoare la efectul acestor masuri la nivelul competitivitatii blocului comunitar, au afirmat surse apropiate discutiilor, citate de Financial Times.